Ухапшен директор ЈП „Инфраструктуре железнице Србије” и још тројица због давања и примања мита

Хапшење — Ухапшен директор ЈП „Инфраструктуре железнице Србије” и још тројица због давања и примања мита

Директор ЈП „Инфраструктуре железнице Србије” и још три особе ухапшени су због сумње да су примали и давали мито у поступку експропријације земљишта на траси планиране изградње брзе пруге, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Ухапшен је М.Ј. (1961), директор ЈП „Инфраструктуре железнице Србије”, затим Д. (1970), члан Надзорног одбора Привредног друштва „Ратко Митровић” из Новог Сада, као и двојица адвоката из Новог Сада рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Он је навео да се директор сумњичи да је у службеним просторијама предузећа примио мито у износу од 10.000 евра, од посредника као, како је рекао, награду за коруптивне радње у поступку експропријације земљишта које се налази на траси планиране изградње брзе пруге.

„Полиција је у тренутку хапшења код осумњиченог нашла новац”, рекао је Стефановић и додао да се сумња да је тих 10.000 евра само једна од транши.

Стефановић каже да се ухапшени адвокати сумњиче да су дали мито, тако што су по договору са директором предузећа фактурисали своје правне услуге у вишемилионским износима и тај новац касније делили међу собом.

Одређено им је задржавање од 48 сати, у ком року ће бити приведени и саслушани у Тужилаштву за организовани криминал.

Они су ухапшени након вишемесечног предистражног поступка спроведеног у сарадњи са Одељењем за борбу против корупције МУП-а, саопштило је Тужилаштво.

„Ово је веома важно јер борба против корупције не сме да стане, да буде селективна, мора да се води рачуна о томе да се заштите највиши државни интереси и интереси грађана Србије”, поручио је Стефановић.