Timočka Timočka
Početna / Vesti / Uhvaćeni kako bacaju otpad iz kamiona kraj puta nadomak Zaječara
Istovarivali otpad iz kamiona kraj puta nadomak Zaječara
Foto: Facebook / Privatna arhiva

Uhvaćeni kako bacaju otpad iz kamiona kraj puta nadomak Zaječara

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je putem svog naloga na društvenoj mreži Facebook, da je danas nadomak Zaječara, na gotovo istom mestu gde je pre nekoliko dana bačeno smeće, opet zatečena grupa građana kako iz kamiona izbacuje smeće na zelenu površinu pored puta.

„Danas su naši komunalni milicioneri, gotovo na istom mestu gde i pre neki dan, na delu uhvatili, ponovo, grupu neodgovornih građana kako izbacuju otpad iz kamiona na površinu pored puta. Istima su pisane prijave i naloženo, da na licu mesta otpad ponovo utovare i odvezu na odgovarajuću gradsku deponiju”, istakao je Ničić.

Takođe, Ničić je dodao će Skupština grada na prvoj narednoj sednici drastično povećati (maksimalno zakonski dozvoljeno) kazne za ovakve i slične prekršaje, te da će u saradnji sa nadležnim ministarstvima uskladiti akta i za krivičnu odgovornost počinioca.

Istovarivali otpad iz kamiona kraj puta nadomak Zaječara
Foto: Facebook / Privatna arhiva

„Grad je Javno komunalno-stambenom preduzeću ’Zaječar’ obezbedio četiri novih kamiona za uklanjanje divljih deponija, ali to ne znači da je bacanje otpada, ko gde stigne, dozvoljeno i da građani, pošto uklanjanje itekako košta, treba budžetskim sredstvima da plaćaju nečiju bahatost”, naglasio je Ničić.

Ničić je dodao da se uskoro sa seoskim savetima MZ pravi plan za sistematsko razčišćavanje i uređenje divljih i privremenih deponija.

„Komunalna milicija će u narednih dva meseca dobiti novu opremu, uređaje za praćenje i snimanje i vozila, te će svoj posao, iako sa smanjenim brojem izvršioca, mnogo lakše obavljati”, naglasio je Ničić.

Možda će Vas zanimati

Grad Zaječar

Maglovito jutro, tokom dana red oblaka, red sunca

U Srbiji ujutro mestimično magla, naročito po kotlinama, nizijama i duž rečnih tokova. U toku …

Groblje

JKP „Higijena” Zaječar obaveštava sve zakupce grobnih mesta da izmire svoja dospela, a neizmirena dugovanja

Javno komunalno preduzeće „Higijena” Zaječar obaveštava sve zakupce grobnih mesta da izmire svoja dospela, a …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica