Ујутро ведро, после подне наоблачење

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији ујутро ведро и хладно, уз слаб приземни мраз. Преподне биће претежно сунчано, повремено уз високу облачност. После подне очекује се наоблачење, а у току ноћи киша. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар. Најнижа температура од 0 до 5, а највиша дневна од 15 до 19 степени.

У Зајечару сунчано, после подне наоблачење. Минимална температура 1, максимална дневна до 17 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра делимично облачно, са кишом понегде. Најнижа температура 3, највиша око 13 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

У току пре поднева очекиване су извесне тегобе код особа са кардиоваскуларним тегобама.

Током већег дела дана биометеоролошке прилике ће бити релативно повољне, док би у току вечери могле допринети појачању тегоба код астматичара и особа са осетљивим нервним системом.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље и болова у костима и зглобовима.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 60 минута.