Тимочка КрајинаЗајечарУручен сертификат Граду Зајечару: Средства за израду пројекта „Парк римских императора”

Уручен сертификат Граду Зајечару: Средства за израду пројекта „Парк римских императора”

Уручен сертификат Граду Зајечару: Средства за израду пројекта „Парк римских императора”

У Краљеву је данас одржана свечаност поводом доделе нових грантова за локални развој у 20 градова и општина у Србији, којој су присуствовали амбасадор Европске уније у Србији Емануел Жиофре и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић.

Градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу уручен је сертификат за израду пројектно техничке документације пројекта „Римски императори”. Израда документације тематског парка укључује постављање 17 римских владара, уз изградњу стаза, фонтана и зеленила. Вредност пројектно техничке документације износи 95.496 евра, док је учешће града Зајечара 19.099 евра.

„Већ дуже нам је у плану уређење простора подно Краљевице, тај комплекс ће заједно са новим стадионом бити прави туристички бисер. Парк императора ће заокружити причу Краљевице и све то ће значајно утицати на повећање броја туриста у Зајечару и Тимочкој Крајини. Хвала свима који су препознали значај овог пројекта”, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Пројекти финансирани кроз „ЕУ Про Плус” програм са преко пет милиона евра донација ЕУ, пример су оснаживања општина и градова у Србији.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб