Timočka KrajinaBorUsvojen Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije područja vetroelektrane „Snaga Istoka”...

Usvojen Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije područja vetroelektrane „Snaga Istoka” na 5. sednici Gradskog veća u Boru

5. sednica Gradskog veća grada Bora

U Boru je održana 5. sednica Gradskog veća, na kojoj se odlučivalo o 12 tačaka dnevnog reda.

5. sednica Gradskog veća grada Bora

Jedna od najbitnijih tačaka jeste izrada plana izgradnje vetroparka „Snaga Istoka“ na potezu Veliki Krš, planina Stol i Deli Jovan, snage 450 megavata. Rok za izradu plana je godinu dana. Prvi vetropark biće na Crnom vrhu, snage 300 megavata.

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

„Imali smo na ovoj sednici Gradskog veća 12 tačaka, od toga će 10 ići na sednici Skupštine kao dopuna dnevnog reda. Najbitnija tačka jeste izgradnja vetroparkova. Izgradnja vetroparkova predstavlja budućnost razvoja zelene energije na teritoriji Republike Srbije i grada Bora. Novim zakonom, koji je u proceduri, biće predviđeno odvajanje određenih finansijskih sredstava lokalnim samoupravama na čijim teritorijama se grade vetroelektrane, što će biti ozbiljan izvor prihoda za sam grad u narednom periodu. Siguran sam da će oba vetroparka jačine 750 megavata doprineti razvoju i Grada Bora i punjenju lokalnog budžeta“, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Gradski većnici usvojili su većinom glasova Predlog rešenja o ispravci tehničkih grešaka u sastavnom delu odluke o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja Apoteke „Bor“ u likvidaciji.

5. sednica Gradskog veća grada Bora

„Grad Bor je u predhodne 2,5 godine, u velikom delu izmirio obaveze prema dobavljačima u iznosu nešto malo manjem od 600 milina dinara. U budžetu za 2022. godinu opredelili smo 113 miliona dinara za izmirivanje obaveza prema zaposlenima. Očekujemo da do kraja ove godine likvidacioni upravnik završi likvidaciju Apotekarske ustanove ‘Bor’ i da stavimo tačku na to. Ukupan iznos, kada se bude završio ceo proces plaćanje obaveza grada Bora sa svim kamatama, biće nešto veći od 650 miliona dinara. Za taj novac smo mogli mnogo toga da uradimo za naše građane ali smo morali da izmirimo istorijska dugovanja. Ovim smo pokazali da možemo uporedo da plaćamo sva dugovanja koja su nam ostavljena ali i da radimo na razvoju samog grada“, dodao je Milikić.

Na 5. sednici Gradskog veća u Boru usvojen je i Predlog odluke o promeni osnivačkog akta „Narodne biblioteke Bor“, „Muzeja rudarstva i metalurgije“ i Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“. Takođe, većnici su izglasali i Predlog zaključka o usvajanju izveštaja o radu Gradske uprave grada Bora. Većinom glasova doneta usvojen je i Izveštaj o radu Turističke organizacije Bor za 2021. godinu, kao i Izveštaj o radu Nadzornog odbora Turističke organizacije Bor za proteklu godinu.

5. sednica Gradskog veća grada Bora

O svim ovim tačkama odlučivaće odbornici lokalnog parlamenta na 2. sednici Skupštine grada Bora.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,201PratilacaLajkuj
4,191PratilacaZaprati
1,250PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub