Тимочка КрајинаЗајечарВелики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за изузетну организацију Кроса РТС-а (ФОТО...

Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за изузетну организацију Кроса РТС-а (ФОТО + ВИДЕО)

Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за изузетну организацију Кроса РТС-а

Као награда за изузетност приликом организовања и одржавања Кроса РТС-а у Зајечару, оснивач и директор Кроса Стеван Ковачевић уручио је Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу.

Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за изузетну организацију Кроса РТС-а

На састанку у Градској управи Зајечар најављен је и 34. по реду Крос РТС-а, који се ове године одржава у знаку јубилеја, односно 100 година постојања Радио Београда.

Бошко Ничић – градоначелник Зајечара

„Ова сарадња о којој причамо, траје већ деценију и по, ако не и две. Драго ми је да је директор Кроса Стеван Ковачевић поново са нама. Велико ми је задовољство што смо све ове године, отприлике и колико сам ја на челу града Зајечара, остали у овој причи. Ова прича се шири, шири се у квалитету. Жао ми је што немамо Крос лигу, па да најбољи победници учествују у завршној серији. Међутим, то се није остварило. Потрудићу да ове године одем у Бјељину на отварању Кроса. Потрудићемо се и да будемо што бољи домаћини завршнице Кроса која ће бити у Зајечару. Град Зајечар ће се заиста потрудити да максимално све подржи, сад имамо и много боље услове око новог стадиона на Краљевици, тако да ћемо урадити све да створимо најбоље услове, јер смо годинама освајали трофеј Кроса за најбољу организацију. Позивам све да се придруже Крос серији. Пуно вам хвала што Крос подржава Зајечар”, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за изузетну организацију Кроса РТС-а

Ова спортска манифестација садржи седам целина, а Крос РТС „Кроз Србију”, биће одржан 17. маја. Тог дана у свим градовима, општинским центрима и селима, истовремено ће трчати ђаци и предшколци.

Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за изузетну организацију Кроса РТС-а

„Захваљујем на лепим речима градоначелнику Ничићу. Када смо 20. априла 1991. године у оној лепој земљи која се звала Југославија направили Крос, ни највећи оптимисти нису веровали да ће Крос живети ево већ 34 године. Велика захвалност за тај дуги живот припада и те како граду Зајечару. Зајечар заједно са Лесковцем иницирао је трансформацију Кроса РТС-а. Од једнодневног такмичења које је било у Сремској Митровици, Крос РТС-а данас живи 365 дана. Садржи три такмичарска дела, неколико образовних сегмената и више уметничких целина. Овде са мном су и доцент Гордана Степић, аутор образовних сегмената. Ту је и Мирјана Пајић, програмски директор Издавачке куће ’Klett’, која је ове године партнер Кроса. Сви заједно су заслужни што Крос толико траја и чини кораке од седам миља и то практично сваког тренутка. Колико вреди Зајечар на челу са Миланом Станковићем и Игором Божиновићем који је од ове године оперативни директор Кроса РТС-а, то је заиста велико признање за овај град. Верујем да ће Зајечар тамо с јесени бити успешан домаћин Крос серије. Ове године приредићемо и изложбу и биће ту разних неких догађаја. Отворили смо клуб читалаца маратона и верујем да ће једног дана све то заживети и у Зајечару”, казао је директор Кроса РТС-а Стеван Ковачевић.

У ОШ „Љуба Нешић” у Зајечару потписан је уговор са три директора основних школа – ОШ „Љуба Нешић”, ОШ „Ђура Јакшић”, ОШ „Љубица Радоављевић Нада”, о образовним и уметничким сегментима Кроса.

Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за изузетну организацију Кроса РТС-а

Знак за старт 17. маја 2024. даће министар просвете у 10:05 сати, из студија РТС-а и Радио Београда 1.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

1 КОМЕНТАР

Тема је затворена за коментаре

1 КОМЕНТАР

Тема је затворена за коментаре

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб