ВестиВлада забранила изјаве о корона вирусу, обавештавање врши само Кризни штаб на...

Влада забранила изјаве о корона вирусу, обавештавање врши само Кризни штаб на челу са Аном Брнабић

Влада Републике Србије — Премијерка Ана Брнабић

Влада Србије донела је одлуку да је за све информације у вези са корона вирусом искључиво задужен Кризни штаб на чијем је челу премијерка Ана Брнабић.

„Сва обавештења јавности даје председница Владе или лица које овласти Кризни штаб”, наводи се у Закључку Владе од 28. марта, а који је објављеном у Службеном гласнику од уторка.

У Закључку се наводи да сви градоначелници, председници општина и штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе све информације у вези са новим вирусом у њиховим местима шаљу искључиво и само Кризном штабу.

Исто треба да раде и све здравствене установе, здравствени радници или правна лица које обављају здравствену делатност.

Влада упозорава да се сва обавештења о предузетим здравственим мерама и другим информацијама дата од стране „неовлашћених лица“ не могу сматрати „тачним и провереним“, а према онима који таква обавештења дају могућа је примена „прописа који се односе на одговорност и правне последице за ширење дезинформација у периоду ванредног стања“.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб