Xbox Scarlett ће разбити PS5 у односу перформанси и цене – обећава Microsoft

Xbox Scarlett VS PS5

Ратови конзола ће се веома појачати на почетку 2020. године, јер и Microsoft и Sony планирају да следеће године представе новитете. Microsoft не планира да заостане ни мало, па нам већ сада стижу информације из те компаније које говоре ће се Xbox Scarlett и те како држати са PlayStation-ом раме уз раме.

Директор Xbox дивизије Фил Спенсер о „Scarlett” пројекту рекао је да су извукли поуке из претходних Xbox модела и да ће надолазећи модел бити ценовно приступачнији него Xbox Оне који је од PS4 био 100 долара скупљи, али и слабији. Са тим на уму, нови развојни тим има позиционирање на тржишту и успех у продаји као главни приоритет. Он је такође навео да су годинама уназад дискутовали о томе да ли ће бити још хардверских конзола и да мисли да ће и после пројекта Scarlett бити других уређаја.

„Оно на шта желимо да се концентришемо, јесте cross-play и компатибилност уназад, која је тако битна нашим корисницима”, рекао је Спенсер.

Изгледа да заиста Microsoft не жели да понови грешку од пре неколико година. Због тога ће сигурно и Sony бити на опрезу, а на крају конкуренција је добра вест и за играче јер ће добити боље и моћније уређаје по истој цени.

 

Извор: pcpress.rs