ВестиЗајечар: Почела Школа пливања, од ове године на градском базену и Академија...

Зајечар: Почела Школа пливања, од ове године на градском базену и Академија пливања

Почела Школа пливања на градском базену у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

На градском базену у Зајечару данас је почела обука прве групе непливача. 40-оро малишана ће у наредних десет дана учити основе пливања, а након обуке, сви полазници ће добити диплому о завршеној Школи пливања.

Према речима Марка Панића, пливачког тренера са лиценцом Пливачког савеза Србије и професора физичке културе, зајечарски малишани су на првом часу обуке имали прилику да се пре свега „упознају“ са водом, ослободе страха, а затим и научите прве покрете у води.

Марко Панић — тренер пливања
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

„Новина је да ћемо ове године користити реквизите за пливање, односно даске плутаче. Део базена који је метар и тридесет биће издељен на четири поља, а малишани подељени у четири групе. Најмлађи полазник обуке има четири и по године, док најстарији има 14. Први корак је упознавање малишана са водом, односно специфичном средином, и то квашењем тела и лица, други корак је да деца која не могу да дохвате дно базена, са својим инструкторима раде вежбе поред саме ивице базена, док други малишани раде плутање и остале друге вежбе. Када говоримо о томе који је најоптималнији период када дете треба да научи да плива, онда је то период од четири до шест година узраста”, рекао је Панић.

Почела Школа пливања на градском базену у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Осим обуке за непливаче, ове године ће бити организована и Академија пливања, намењена свима који желе да науче нове или усаврше већ познате технике. Часови у оквиру Академије ће бити организовани у вечерњим сатима.

Почела Школа пливања на градском базену у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

„Још један од циљева Академије пливања ’Тимок’ је да ‘произведе’ неколико такмичара која ћемо извести до краја лета на неко од пливачких такмичења у Србији, а нама је најближе такмичење у Јагодини. Можда једног дана све ово прерасте у то да Зајечар има један прави пливачки клуб”, додаје Панић.

Почела Школа пливања на градском базену у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Чланарина за све оне који желе да упишу Академију износи 2.000 динара за десет часова, који ће бити организовани од 19:00 до 20:00 и од 20:00 до 21:00 сат. Упис се врши сваким радним даном пре почетка Академије или путем броја телефона 062/83-22-812.

Како се наводи у Јавном комуналном предузећу „Тимок – одржавање”, цена Школе пливања је 3.000 динара, а заинтересовани родитељи децу могу да пријаве, за другу групу непливача, на број телефона 060/38-51-075.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб