Тимочка КрајинаЗајечарЗајечар: Завршне припреме за 11. Смотру Савеза извиђача Србије

Зајечар: Завршне припреме за 11. Смотру Савеза извиђача Србије

Зајечар: Завршне припреме за 11. Смотру Савеза извиђача Србије

Град Зајечар и одред извиђача „Ђорђе Симеоновић” из Зајечара су домаћини 11. Смотре Савеза извиђача Србије под слоганом „Различити са истим циљем”, која ће се одржати у Зајечару на са локацији парк-шуме „Краљевица” од 22. до 31. јула 2023. године.

Тим поводом, у недељу, 28. маја 2023. године, град Зајечар су посетили старешина и старешинство Савеза извиђача Србије, представници одреда извиђача из Србије, и програмски тим смотре, који су обишли терене смотре. Учесници су се упознали се са комплетним програмом који ће се догађати и условима смештаја извиђача на смотри које обезбеђује домаћин.

Обиђен је терен на Краљевици, где ће бити лоцирана насеља извиђача, спортска хала, која ће се користити за исхрану извиђача и комплекс „Попова плажа” где ће бити реализовани неки од програма смотре. У Дому извиђача је одржана видео презентација комплетног програма.

Учесници састанка су се договорили о свим детаљима припреме за смотру и дали позитивну оцену граду и одреду извиђача „Ђорђе Симеоновић” на досадашњим припремама. До сада су за смотру пријављени извиђачи из 12 држава и тридесетак одреда из Србије. Очекује се да ће у Зајечару на смотри боравити преко хиљаду извиђача.

Да подсетимо да су зајечарски извиђачи први пут домаћини Смотре извиђача Србије и да је то велико признање одреду извиђача који у континуитету успешно ради од 1955. године и важи за један од најбољих у оквиру Савеза извиђача Србије.

Град домаћин и зајечарски извиђачи желе добродошлицу у Зајечар, свим учесницима смотре.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,734ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб