Timočka Timočka
Početna / Vesti / Zaječarski srednjoškolci i srednjoškolke se ponovo “cimaju” za svoju Kraljevicu
Drugi Dan solidarnosti u Zaječaru — „Cimam se za Zaječar”

Zaječarski srednjoškolci i srednjoškolke se ponovo “cimaju” za svoju Kraljevicu

U petak 27. marta, Fondacija „Iskorak” organizuje drugi Dan solidarnosti u Zaječaru. Srednjoškolci i srednjoškolke se ponovo “cimaju” za svoju Kraljevicu!

Fondacija „Iskorak” će u petak, 27. marta 2020. godine organizovati drugi Dan solidarnosti pod sloganom „Cimam se za Zaječar”. Osnovna ideja ove inicijative je da zaječarski srednjoškolci tog dana volontiraju u nekom od zaječarskih preduzeća, preduzetničkih radnji ili organizacija. Preduzeća i organizacije koje budu učestvovale u ovoj velikoj inicijativi doniraće sredstva u visini od najmanje 1.000 dinara po učeniku Fondaciji „Iskorak”. Prikupljena sredstva koristiće se za uređenje Kraljevice i to za onaj projekat koji volonteri – učesnici Dana solidarnosti budu izabrali tokom specijalne žurke koja će se organizovati samo za volontere.

„Fondacija ’Iskorak’ je sa velikim uspehom organizovala prvi Dan solidarnosti 13. novembra 2015. godine, kada je učestvovalo preko 250 srednjoškolaca koji su volontirali u ukupno 105 zaječarskih firmi. Tokom prvog Dana solidarnosti je prikupljeno više od 150.000 dinara, koji su upotrebljeni za izradu i postavljanje izletničkih letnjikovaca na ’Paviljonu’. Naša ideja je da Dan solidarnosti postane tradicionalni događaj kroz koji zajednica podržava mlade ljude da razvijaju volonterski duh i angažuju se za opšte dobro”, kažu u Fondaciji „Iskorak”.

Fondacija „Iskorak”: Konferencija povodom organizacije Dana solidarnosti u Zaječaru

„Među zaječarskim srednjoškolkama i srednjoškolcima vlada veliko interesovanje, a značajno interesovanje su pokazala i zaječarska preduzeća i firme koje na taj način demonstriraju sopstvenu odgovornost prema zajednici u kojoj posluju”, rekao je Nikola Trajković, volonter Omladinskog centra i jedan od organizatora drugog Dana solidarnosti u Zaječaru.

Lokalne firme i preduzetnici još uvek mogu da se prijave za ovu inicijativu i prime zaječarske srednjoškolce na jednodnevno volontiranje, tako što će pozvati broj telefona 019/440-225.

Realizaciju drugog Dana solidarnosti u Zaječaru, podržala je Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija „Ana i Vlade Divac” u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID. Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine „Trag” Fondacija, „Catalyst Balkans”, „SMART” kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Možda će Vas zanimati

Privremena obustava saobraćaja, saobraćajni znaci

Privremeno se obustavlja saobraćaj u delu ulice Nikole Pašića u Zaječaru 29. septembra

Radi održavanja takmičenja „Mesec zaštite od požara – septembar 2020.” u utorak, 29. septembra, za …

10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima

Održan 10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima u Zaječaru

Jubilarni 10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima održan je na Fakultetu za menadžment u …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica