ВестиЗајечарски средњошколци и средњошколке се поново "цимају" за своју Краљевицу

Зајечарски средњошколци и средњошколке се поново „цимају“ за своју Краљевицу

Други Дан солидарности у Зајечару — „Цимам се за Зајечар”

У петак 27. марта, Фондација „Искорак” организује други Дан солидарности у Зајечару. Средњошколци и средњошколке се поново „цимају“ за своју Краљевицу!

Фондација „Искорак” ће у петак, 27. марта 2020. године организовати други Дан солидарности под слоганом „Цимам се за Зајечар”. Основна идеја ове иницијативе је да зајечарски средњошколци тог дана волонтирају у неком од зајечарских предузећа, предузетничких радњи или организација. Предузећа и организације које буду учествовале у овој великој иницијативи донираће средства у висини од најмање 1.000 динара по ученику Фондацији „Искорак”. Прикупљена средства користиће се за уређење Краљевице и то за онај пројекат који волонтери – учесници Дана солидарности буду изабрали током специјалне журке која ће се организовати само за волонтере.

„Фондација ’Искорак’ је са великим успехом организовала први Дан солидарности 13. новембра 2015. године, када је учествовало преко 250 средњошколаца који су волонтирали у укупно 105 зајечарских фирми. Током првог Дана солидарности је прикупљено више од 150.000 динара, који су употребљени за израду и постављање излетничких летњиковаца на ’Павиљону’. Наша идеја је да Дан солидарности постане традиционални догађај кроз који заједница подржава младе људе да развијају волонтерски дух и ангажују се за опште добро”, кажу у Фондацији „Искорак”.

Фондација „Искорак”: Конференција поводом организације Дана солидарности у Зајечару

„Међу зајечарским средњошколкама и средњошколцима влада велико интересовање, а значајно интересовање су показала и зајечарска предузећа и фирме које на тај начин демонстрирају сопствену одговорност према заједници у којој послују”, рекао је Никола Трајковић, волонтер Омладинског центра и један од организатора другог Дана солидарности у Зајечару.

Локалне фирме и предузетници још увек могу да се пријаве за ову иницијативу и приме зајечарске средњошколце на једнодневно волонтирање, тако што ће позвати број телефона 019/440-225.

Реализацију другог Дана солидарности у Зајечару, подржала је Коалиција за доброчинство коју предводи Фондација „Ана и Владе Дивац” у склопу Пројекта за унапређење оквира за давање који финансира USAID. Коалицију за доброчинство додатно чине „Траг” Фондација, „Catalyst Balkans”, „SMART” колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб