Тимочка КрајинаЗајечар„Зајечарско музичко пролеће”: Одржан концерт клавирског дуа – Драгане Ђорђевић и Јелене...

„Зајечарско музичко пролеће”: Одржан концерт клавирског дуа – Драгане Ђорђевић и Јелене Дељанин Алексић

„Зајечарско музичко пролеће”: Одржан концерт клавирског дуа – Драгане Ђорђевић и Јелене Дељанин Алексић

„Зајечарско музичко пролеће” настављено је синоћ одличним концертом клавирског дуа две професорке са Факултета уметности у Нишу, Драгане Ђорђевић и Јелене Дељанин Алексић. Гошћа концерта била је Брана Бајовић, сопран раскошног талента из Ниша.

Публика је уживала у наступу музичарки европског реномеа које су извеле дела Вердија, Бизеа, Ребровича, Чајковског, Рахмањинова, Каталанија и других композитора.

Драгана Ђорђевић је редовни професор на Катедри за камерну музику Факултета уметности у Нишу. Као солиста, члан разних камерних ансамбала и корепетитор наступала је широм Србије, земаља бивше Југославије и великом броју земаља Европске уније.

Јелена Дељанин Алексић ради на Катедри за соло певање Факултета уметности у Нишу. Својим целовечерњим наступима представила се широм земље и у региону, а на овом простору имала је и значајне наступе на бројним фестивалима.

Брана Бајовић, сопран, добитник је великог броја награда и признања на међународним такмичењима у земљи и иностранству из области соло певања и камерне музике. Запослена је као наставник музичке културе у Специјалној школи са домом ученика „Бубањ” у Нишу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб