Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Зајечарској Гимназији признање за унапређење промоције и популаризације науке
Гимназија Зајечар — Признање за унапређење промоције и популаризације науке у оквиру Јавног позива Центра за промоцију науке
Фото: Гимназија Зајечар

Зајечарској Гимназији признање за унапређење промоције и популаризације науке

Центар за промоцију науке доделио је признања овогодишњим добитницима финансијске подршке у оквиру Јавног позива, у понедељак, 15. јула, у Ректорату Универзитета у Београду. Један од награђених је и професор физике у зајечарској Гимназији Младен Шљивовић, коме је Пројекат популаризације науке донео цењено признање.

Укупна средства распоређена за различите категорије Јавног позива у 2019. години износе 9,4 милиона динара и представљају највећи фонд за финансирање пројеката промоције науке у Србији. Ове године је одобрено укупно 55 пројеката за финансирање у три различите категорије, а то су пројекти промоције науке у научним клубовима (28 пројеката), пројекти промоције науке (24 пројекта) и идејна решења за интерактивне експонате у парковима науке (3 пројекта).

Гимназија Зајечар — Признање за унапређење промоције и популаризације науке у оквиру Јавног позива Центра за промоцију науке
Фото: Гимназија Зајечар

На свечаности су говорили: помоћник министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем Саша Лазовић, проректор за наставу Универзитета у Београду Петар Марин, као и в.д директор Центра за промоцију науке Марко Kрстић.

Центар за промоцију науке од 2011. године расписује Јавни позив за финансирање пројеката промоције и популаризације науке, а један од циљева је подизање нивоа научне писмености и ширења научне културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Србије.

Осим тога, циљ је и подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима из области промоције и популаризације науке, подршка иновативним пројектима који утичу на општи квалитет пројеката из области промоције науке, као и подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору, односно осмишљавању експоната у научним парковима који помажу да се научни појмови, феномени и чињенице усвајају кроз непосредно искуство.

Можда ће Вас занимати

Јесен, лишће

Тмуран јесењи дан пред нама, највиша дневна температура до 11 степени

У Србији ујутро хладно, понегде слаб мраз и магла. Ујутро и преподне на северозападу, а …

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 25. новембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 25. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница