VestiZasedala Radna grupa za izradu Geografskog informacionog sistema grada Zaječara

Zasedala Radna grupa za izradu Geografskog informacionog sistema grada Zaječara

Sastanak GIS-a grada Zaječara
Foto: Grad Zaječar

U Gradskoj upravi u Zaječaru održan je prvi sastanak Radne grupe za organizaciju izrade Geografskog informacionog sistema (GIS-a) grada Zaječara.

Radnu grupu za GIS pored predstavnika Gradske uprave grada Zaječara, čine i predstavnici javnih, republičkih i lokalnih preduzeća.

Zadatak Radne grupe je uspostavljanje geografsko informacionog sistema na teritoriji grada Zaječara.

Geografski informacioni sistem (GIS) je sistem baze podataka, softvera i hardvera, koji pruža mogućnost upravljanja prostornim podacima. U pitanju je sistem sposoban za integrisanje, čuvanje, uređivanje, analiziranje i prikazivanje prostornih informacija, koje omogućuju donošenje važnih dluka.

Radna grupa će se u cilju uspostavljanja GIS-a, između ostalog baviti i određivanjem razvojnih ciljeva koje podrazumeva okvirno i detaljno planiranje (popis postojećeg stanja, definisanje potrebne hardverske i softverske platforme, analizu i predlog za izbor najboljeg rešenja, definisanje profila korisnika sistema) kao i uspostavljanjem efikasnije međusobne komunikacije i razmene podataka između korisnika GIS-a.

Projekat uvođenja GIS-a grada Zaječara sufinansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, preko programa EU PRO, vrednost projekta je 75.227 eura. EU PRO finansira 83,80%, a grad Zaječar 16,20%.

Trajanje projekta je 18 meseci.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,102PratilacaLajkuj
4,147PratilacaZaprati
1,241PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx