Timočka Timočka
Početna / Vesti / Završen likovno-literarni konkurs „Čitam, pišem i crtam u doba Korone”
Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo: Elektronski konkurs „Čitam, pišem i crtam u doba Korone”

Završen likovno-literarni konkurs „Čitam, pišem i crtam u doba Korone”

Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo raspisala je elektronski literarni i likovni konkurs na temu „Čitam, pišem i crtam u doba Korone” sa željom da se ljubitelji pisanja, čitanja i crtanja, u periodu pandemije, virtuelno okupe, kreativno angažuju i pokažu svoj potencijal.

Na konkursu su mogli učestvovati svi zainteresovani bez starosnog ograničenja, u periodu od 22. aprila do 22. maja 2020. godine.

Konkurs je izazvao neočekivano veliko interesovanje. Prijavljeno je 80 autora, od toga pojedinačnih autora je 72, a 8 prijava su grupne – u ime 58 učenika (uglavnom učenika osnovnoškolskog uzrasta).

Ukupan broj autora na konkursu „Čitam, pišem i crtam u doba Korone” je 130.

Prijave su pristigle iz pet država, najveći broj iz Republike Severne Makedonije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

Literarni i likovni radovi, od pesama, eseja, proznih tekstova, pa do karikatura stiglo je iz 40 gradova i naselja.

To su: Beograd, Varvarin, Vranje, Vrtogoš, Vršac, Davidovac, Ečka, Zadar, Zaječar, Kladovo, Kladušnica, Klokot, Knjaževac, Korbovo, Kostol, Kragujevac, Kumanovo, Kula, Leskovac, Negotino, Niš, Novi Beograd, Novi Sad, Novi Sip, Novi Kneževac, Novi Pazar, Njujork, Pančevo, Paraćin, Petrovaradin, Požarevac, Prilep, Rtkovo, Sveti Nikola, Skoplje, Subotica, Tetovo, Tuzla, Šarbanovac, Štip.

Žaklina Nikolić, direktor Biblioteke „Centar za kulturu” Kladovo, zahvaljuje se svim učesnicima konkursa na ukazanoj časti, interesovanju i prijavama svih učesnika, ali i interaktivnom virtuelnom druženju.

„Svako je svojim kreativnim angažovanjem ostavio pisani trag u vreme nezapamćene svetske pandemije nakon koje više nikad ništa neće biti isto. Ovaj neobičan period udružio je 130 autora iz pet država i 40 gradova u jednom mesecu. Pojačani smo i počastvovani učešćem i poznatih pisaca i to dobitnika NIN-ove nagrade, dečijim piscima i ilustratorima-karikaturistima čija će imena biti obeledanjena u elektronskom ’Zborniku’ koji počinje da se priprema”, kaže Žaklina Nikolić, direktor Biblioteke „Centar za kulturu” Kladovo.

Organizator, pored elektronskog „Zbornika” svih radova, priprema i zahvalnica o čemu će svi učesnici konkursa i javnost biti obavešteni.

„Hvala svima na lepom druženju u neobičnim okolnostima”, poručuju iz Biblioteke „Centar za kulturu” Kladovo.

Možda će Vas zanimati

Zaječar — Opština — Centar

Sastanak sa komandantima i načelnicima štabova za vanredne situacije Zaječarskog i Borskog upravnog okruga 26. februara

Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, Kabinet ministra i Sektor za vanredne situacije organizuju …

Mileta Ilić iz Boljevca — Knjiga „Privredne reforme i radnička prava”

Mileta Ilić iz Boljevca izdao svoju prvu knjigu „Privredne reforme i radnička prava”

Kako bi ukazao na probleme prilikom zapošljavanja mladih, kao i na problem nelojalne konkurencije u …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica