ВестиЗимски школски распуст продужен до 24. фебруара

Зимски школски распуст продужен до 24. фебруара

Средњошколци

Школски распуст на територији целе Србије, због епидемиолошке ситуације са сезонским грипом, продужен је на територији целе Србије до понедељка, 24. фебруара.

Како је истакао министар просвете Младен ШŠарчевић, одлука је донета после консултација са Институтом за јавно здравље „Батут” и Министарством здравља које је претходно дало препоруку да се продужи зимски распуст, како би се смањило ширење вируса грипа.

Друго полугође у централној Србији требало је да почне 18. фебруара, након прославе Дана државности, али распуст ће бити продужен до петка, 21. фебруара 2020. године, а први наставни је понедељак, 24. фебруар 2020. године.

Настава је већ обустављена у војвођанским школским и предшколским установама, у које су се деца првобитно вратила 15. јануара. Настава ће у Војводини бити обустављена од 12. до 21. фебруара, ради заштите здравља деце, а одлука о начину надокнаде пропуштеног образовно-васпитног рада биће донета накнадно.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб