Зимски напици: За шта је добра топла чоколада, а за шта сок од јабуке?

Топла чоколада

Заштитите се од прехлада, подигните енергију и побољшајте имунитет уз ове популарне зимске напитке.

Они садрже састојке за које је доказано да штите од болести!

Топла чоколада

Какао из топле чоколаде подиже ниво серотонина и ендорфина у телу, па тако поправља расположење и даје енергију. Осим тога, снижава притисак, смањује ризик од срчаног и можданог удара и губитка памћења које је повезано са старењем.

Кувано вино

Познато је да је вино добар извор снажних антиоксиданаса који штите од кардиоваскуларних болести и „продужавају“ живот. Поморанџа, који се ставља у кувано вино, богата је витамином Ц. Цимет, такође незаобилазан састојак овог топог напитка, регулише шећер и холестерол у крви, а такође и штити од прехладе.

Топао сок од јабуке

Мада се код нас не конзумира често, овај напитак је изузетно популаран у Америци. Прави се од сока свеже цеђених јабука (или сока од јабука без конзерванаса и додатог шећера) који се загреје, дода му се цимет, кора поморанџе, мускатни орашчић и каранфилић. Како помаже? Јабуке садрже кверцетин који штити ћелије мозга од појаве Алцхајмерове и Паркинсонове болести, а фитохемикалије у овој здравој воћки смањују ризик од рака дебелог црева, болести срца и дијабетеса.

 

Извор: mondo.rs