Политика заштите приватности

Ова Политика приватности служи да вам објасни које податке прикупљамо о вама и како користимо те податке, као и да вам пружимо све друге битне информације у вези са вашим подацима а у вези претраживања и остављања коментара на сајту „Тимочка”. Ова Политика приватности допуњује Правила коришћења на овом сајту и мења је у делу који се односи на заштиту личних података, а све у циљу ускладивања са Општом уредбом о заштити података о личности (ГДПР).

Кад кажемо МИ, под тим мислимо на компанију „Тимочка”, из Зајечара, са седиштем на адреси Кнегиње Љубице 14, 19000, Зајечар, рег. бр. IN000760 која је власник медијске куће „Тимочка”.

На порталу „Тимочка” у оквиру функције остављања коментара на вести на сајту, „Тимочка” омогућава корисницима да оставе коментаре на вести на сајту са садржајем који сами дефинишу као и под именом-псеудонимом који сами одређују. Стога у вези остављања коментара, у складу са вашим правом на слободу истраживања, ви сами бирате које ћете и да ли ћете ваше личне податке учинити доступним јавности и да ли ћемо ми уопште имати ваше личне податке. Поред тих информација у вези са коментарима које ви учините јавним на нашем порталу, ми прикупљамо и време и датум коментара као и IP адресу са које је коментар постављен.

Све наведене податке о вама прикупљамо искључиво у сврху омогућавања претраживања нашег сајта и остављања коментара на вести. Самим приступом сајту и остављањем коментара ви прихватате Правила коришћења као и ову Политику приватности, који су истакнути на самом сајту. Поред тога, ваше податке обрађујемо на основу нашег легитимног интереса да бисмо открили и уклонили грешке и техничке проблеме који се могу јавити у вези са претраживањем сајта. Такође ваше податке по истом основу можемо обрађивати и у случају евентуалних злоупотреба налога као и спречавања истих на коментарима. Ово укључује и блокирање коментара који крше наша Правила коришћења и релевантне законске прописе. На крају ваше податке можемо открити или поделити са одређеним државним органима ако се то од нас захтева на основу закона. Такође исте можемо открити и на основу на закону утемељене, писане, судске или друге одлуке државног органа којом се на основу релевантних прописа може омогућити увид у Личне податке.

У вези са вашим коментарима чувамо само одређене информације, које смо дужни да чувамо на основу закона током периода који је истим прописан као минималан период задржавања. С тим што текст коментара остаје сачуван у online архиви вести заједно са текстом вести.

На нашем сајту налазе се наши колачићи као и трећих страна који вам омогућавају да на лакши начин користите сајт и крећете се по истом. Неки од тих колачића се користе и у сврху аналитике, пласирања одређених реклама или предлагања одређених вести. Приликом прве посете сајту, искочиће вам обавештење о свим колачићима које користимо, које податке они узимају и у које сврхе. Сви колачићи су сврстани у следеће категорије: неопходни, за унапређење рада сајта, маркетинг, статистику и остали. Без неопходних колачића није могуће претраживати и користити наш сајт. За све остале колачиће, имаћете могућност да ли желите да прихватите њихово коришћење или не. Ако не прихватите да користите такве колачиће то вас неће онемогућити да користите сајт, али може утицати на функционалност његовог коришћења. Детаљније информације се налазе у нашој Декларацији о колачићима која ће вам бити приказана приликом прве посете сајту и на којој можете извршити и појединачно подешавање одређених категорија колачића који нису непоходни.

У сваком тренутку можете уложити приговор у вези са обрадом ваших личних података, националним телима за заштиту личних података у вашој земљи као и регулаторном телу за заштиту података о личности у Луксембургу.

„Тимочка” и задржава право да промени или модификује ову Политику приватности. О важним променама и допунама „Тимочка” може обавестити кориснике путем e-maila или објављивањем на порталу. Коришћењем било ког садржаја на „Тимочка” порталу сматра се да сте упознати са најновијим правилима о условима коришћења као и Политици приватности.