Правила коришћења

Добродошли на портал „Тимочка”, званичну презентацију медијске куће „Тимочка”. Коришћењем било ког дела портала „Тимочка” аутоматски прихватате сва актуелна правила коришћења. Корисници су дужни да редовно читају правила коришћења, те се сматра да су корисници континуираним коришћењем портала „Тимочка”, или било којег његовог дела, у сваком тренутку упознати са актуелним правилима коришћења, те да су их разумели у целости. Ниједан део портала „Тимочка” не сме се користити у незаконите сврхе, ни за промовисање истих.

Лична, ауторска и друга права

Садржај објављен на порталу „Тимочка” не сме се репродуковати, дистрибуирати или на било који начин користити у комерцијалне сврхе без изричитог пристанка портала „Тимочка”, или на било који начин којим се може проузроковати штету порталу „Тимочка” или било ком трећем лицу у складу са прописима.

Уколико сматрате да садржај објављен на порталу „Тимочка” повређује Ваше лично, ауторско или друго право или интерес, можете захтевати објаву одговора или исправке. Случај ће бити у најкраћем року размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

Фотографије преузете са сајтова Shutterstock, Adobe Stock, Fotolia, Getty Images, Pixabay, Pexels имају искључиво илустративну намену и не могу се користити за даљу дистрибуцију у комерцијалне сврхе.

Неовлашћено коришћење садржаја из било ког дела портала, сматра се кршењем ауторских права и подложно је тужби.

Линкови на друге wеб странице и оглашивачи

„Тимочка” садржаје објављује у доброј намери. Све садржаје портала „Тимочка” користите на властиту одговорност и портал „Тимочка” се не може сматрати одговорним за било какву штету насталу коришћењем.

„Тимочка” портал састоји се од властитих садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних садржаја и линкова на спољне странице, као и веза до других Интернет страница креираних од стране трећих лица (линкова) које ће се, кад год је то могуће, као такве означавати. „Тимочка” портал нема надзор над наведеним подацима и информацијама или другим Интернет страницама те се у потпуности одриче сваке одговорности везане за садржај на Интернет страницама креираним од стране трећих лица.

Портал „Тимочка” није одговоран за садржај страница оглашивача на „Тимочка” порталу као ни за било какву штету насталу рекламирањем на „Тимочка” порталу. Пословни однос измеду оглашивача и корисника на „Тимочка” порталу и изван „Тимочка” портала искључиво се заснива на пословном договору оглашивача и корисника те „Тимочка” портал није одговоран за било какву могућу штету произашлу из таквог пословног односа.

Приступ „Тимочка” порталу и свим његовим садржајима дозвољен је особама било ког узраста, осим ако уз одређени садржај није наведено другачије.

Поштовани читаоци молимо вас да пре писања коментара прочитате следеће упутство:

Неопходно је попунити поља обележена звездицом. Редакција портала „Тимочка” задржава право избора коментара који ће бити објављени и нема обавезу образлагања одлука с тим у вези.

Коментари који садрже псовке, увреде, претње и говор мржње на националној, верској, расној основи, као и нетолеранцију сваке врсте неће бити објављени. Приликом писања коментара водите рачуна о правописним и граматичким правилима. Није дозвољено писање коментара искључиво великим словима нити промовисање других сајтова путем линкова. Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари у којима нам скрећете пажњу на словне, техничке и друге пропусте у текстовима неће бити објављени, али их можете упутити редакцији на контакт страници портала „Тимочка”.

Коментаре и сугестије у вези са уређивачком политиком не објављујемо, као ни коментаре који садрже оптужбе против других особа. Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције портала „Тимочка”.

Уређивачком политиком куће заштићена је приватност корисника портала „Тимочка”, и њихови лични подаци остаће скривени од јавности изузев у случајевима кривичног гоњења корисника.

Администратори такође задржавају право, да без претходне најаве, банују кориснике друштвених мрежа на којима „Тимочка” има своје профиле (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube…) који у својим коментарима и постовима садрже све претходно наведене ставове и садржаје и да бришу линкове које корисници у коментарима постављају ка другим сајтовима.

Заштита приватности и тајност података и cookies

У погледу питања везаних за обраду и заштиту ваших личних података и коришћење колачића молимо вас да погледате нашу Политику приватности.

Измене услова коришћења

„Тимочка” задржава право да без најаве повремено промени или модификује правила. О важним променама и допунама „Тимочка” портал може обавестити кориснике путем e-maila или објављивањем на порталу. Коришћењем било ког садржаја на порталу „Тимочка” сматра се да сте упознати са најновијим правилима.