Pravila korišćenja

Dobrodošli na portal „Timočka”, zvaničnu prezentaciju medijske kuće „Timočka”. Korišćenjem bilo kog dela portala „Timočka” automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala „Timočka”, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti. Nijedan deo portala „Timočka” ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Lična, autorska i druga prava

Sadržaj objavljen na portalu „Timočka” ne sme se reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka portala „Timočka”, ili na bilo koji način kojim se može prouzrokovati štetu portalu „Timočka” ili bilo kom trećem licu u skladu sa propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu „Timočka” povređuje Vaše lično, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete zahtevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Fotografije preuzete sa sajtova Shutterstock, Adobe Stock, Fotolia, Getty Images, Pixabay, Pexels imaju isključivo ilustrativnu namenu i ne mogu se koristiti za dalju distribuciju u komercijalne svrhe.

Neovlašćeno korišćenje sadržaja iz bilo kog dela portala, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Linkovi na druge web stranice i oglašivači

„Timočka” sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje portala „Timočka” koristite na vlastitu odgovornost i portal „Timočka” se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

„Timočka” portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na spoljne stranice, kao i veza do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih lica (linkova) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. „Timočka” portal nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih lica.

Portal „Timočka” nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na „Timočka” portalu kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na „Timočka” portalu. Poslovni odnos izmedu oglašivača i korisnika na „Timočka” portalu i izvan „Timočka” portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te „Timočka” portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup „Timočka” portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta, osim ako uz određeni sadržaj nije navedeno drugačije.

Poštovani čitaoci molimo vas da pre pisanja komentara pročitate sledeće uputstvo:

Neophodno je popuniti polja obeležena zvezdicom. Redakcija portala „Timočka” zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala „Timočka”.

Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala „Timočka”.

Uređivačkom politikom kuće zaštićena je privatnost korisnika portala „Timočka”, i njihovi lični podaci ostaće skriveni od javnosti izuzev u slučajevima krivičnog gonjenja korisnika.

Administratori takođe zadržavaju pravo, da bez prethodne najave, banuju korisnike društvenih mreža na kojima „Timočka” ima svoje profile (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube…) koji u svojim komentarima i postovima sadrže sve prethodno navedene stavove i sadržaje i da brišu linkove koje korisnici u komentarima postavljaju ka drugim sajtovima.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka i cookies

U pogledu pitanja vezanih za obradu i zaštitu vaših ličnih podataka i korišćenje kolačića molimo vas da pogledate našu Politiku privatnosti.

Izmene uslova korišćenja

„Timočka” zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama „Timočka” portal može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korišćenjem bilo kog sadržaja na portalu „Timočka” smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.