Тимочка Тимочка
Почетна / Промо / „Новитас” Пирот: Пројекат намењен привредницима се успешно приводи крају
„Новитас” Пирот: Пројекат намењен привредницима се успешно приводи крају

„Новитас” Пирот: Пројекат намењен привредницима се успешно приводи крају

Центар за развојну подршку и иницијативу „Новитас” Пирот је током претходних шест месеци уз подршку Европске уније преко програма „ЕУ ПРО”, спроводио пројекат „Подршка приступу финансијама и новим тржиштима за МСП југоисточне Србије” како би допринео већој одрживости и конкурентности малих и средњих предузећа (МСП) и предузетника на територији пет округа југоисточне Србије: Пиротског, Нишавског, Зајечарског, Јабланичког и Пчињског округа.

За ово време остварени су значајни резултати у раду са 64 представника предузећа и предузетника који су селектовани и укључени у реализацију пројекта пријавом, путем позива објављеног у медијима као и преко кол-центра.

  • Укупно 64 привредника/це је стекло неопходна знања о приступу финансијама и новим изворима финансирања пословања током радионица које су одржане у Пироту, Нишу и Зајечару.
  • Покренут је бизнис портал www.podrskaprivredi.rs који привредницима/цама пружа информације о одржаним обукама укључујучи презентације и други материјал који им може користити у будућем раду.
  • Посебна пажња је током пројекта била усмерена на женско предузетништво и низ активности је спроведено како би се оно додатно оснажило а предузетнице биле конкурентније.
  • Израђен је приручник за техничку подршку у ширењу на нова тржишта за десет женских бизниса са територије Пиротског округа, а као подршка њиховом заједничком наступу на тржишту.
  • Израђена је њихова интернет презентација „Вредне руке са опцијом е-трговине” (www.vredneruke.rs).
  • Ових десет женских бизниса из Пиротког округа „Регионални производи Југоисточне Србије” добило је подршку у изради промотивног материјала који укључује банер, визит карте, промотивни двојезични каталог жена предузетница, као и презентацију коју ће користити при заједничком наступу на сајмовима и скуповима.

Овај пројекат финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма „ЕУ ПРО”.

Можда ће Вас занимати

Данас борба између магле и сунца, највиша дневна температура до 13 степени

У Србији у нижим пределима слаб мраз, магла и ниска облачност која ће се местимично …

Цвеће, мраз

Јутарњи мраз, средином дана сунчани периоди

У Србији ујутро местимично слаб мраз, магла и ниска облачност, која ће се по котлинама …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница