Timočka Timočka
Početna / Promo / „Novitas” Pirot: Projekat namenjen privrednicima se uspešno privodi kraju
„Novitas” Pirot: Projekat namenjen privrednicima se uspešno privodi kraju

„Novitas” Pirot: Projekat namenjen privrednicima se uspešno privodi kraju

Centar za razvojnu podršku i inicijativu „Novitas” Pirot je tokom prethodnih šest meseci uz podršku Evropske unije preko programa „EU PRO”, sprovodio projekat „Podrška pristupu finansijama i novim tržištima za MSP jugoistočne Srbije” kako bi doprineo većoj održivosti i konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) i preduzetnika na teritoriji pet okruga jugoistočne Srbije: Pirotskog, Nišavskog, Zaječarskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Za ovo vreme ostvareni su značajni rezultati u radu sa 64 predstavnika preduzeća i preduzetnika koji su selektovani i uključeni u realizaciju projekta prijavom, putem poziva objavljenog u medijima kao i preko kol-centra.

  • Ukupno 64 privrednika/ce je steklo neophodna znanja o pristupu finansijama i novim izvorima finansiranja poslovanja tokom radionica koje su održane u Pirotu, Nišu i Zaječaru.
  • Pokrenut je biznis portal www.podrskaprivredi.rs koji privrednicima/cama pruža informacije o održanim obukama uključujuči prezentacije i drugi materijal koji im može koristiti u budućem radu.
  • Posebna pažnja je tokom projekta bila usmerena na žensko preduzetništvo i niz aktivnosti je sprovedeno kako bi se ono dodatno osnažilo a preduzetnice bile konkurentnije.
  • Izrađen je priručnik za tehničku podršku u širenju na nova tržišta za deset ženskih biznisa sa teritorije Pirotskog okruga, a kao podrška njihovom zajedničkom nastupu na tržištu.
  • Izrađena je njihova internet prezentacija „Vredne ruke sa opcijom e-trgovine” (www.vredneruke.rs).
  • Ovih deset ženskih biznisa iz Pirotkog okruga „Regionalni proizvodi Jugoistočne Srbije” dobilo je podršku u izradi promotivnog materijala koji uključuje baner, vizit karte, promotivni dvojezični katalog žena preduzetnica, kao i prezentaciju koju će koristiti pri zajedničkom nastupu na sajmovima i skupovima.

Ovaj projekat finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa „EU PRO”.

Možda će Vas zanimati

Ljudi na ulici u gradu

U Zaječaru mestimično oblačno sa povremenim sunčanim intervalima

U Srbiji promenljivo oblačno, prepodne na severu sa dužim sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima …

Narodni muzej „Zaječar”

Radosna vest za grad Zaječar: Uskoro rekonstrukcija zaječarskog Muzeja

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo je Narodnom muzeju „Zaječar” 4.000.000,00 dinara za nastavak …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica