Тимочка КрајинаЗајечар11. “Башта Балкана” 23. и 24. септембра

11. “Башта Балкана” 23. и 24. септембра

11. „Башта Балкана” у Великом Извору

Под покровитељством града Зајечара, у Великом Извору ће 23. и 24. септембра 2023. бити одржана 11. по реду манифестација традиционалног народног стваралаштва “Башта Балкана”.

Ове године окупиће око 900 учесника из чак шест држава: Србије, Бугарске, Румуније, Грчке, Северне Македоније и Црне Горе.

Током дводневног трајања манифестације биће организована такмичења у припреми традиционалних кулинарских специјалитета и спортским дисциплинама и приређен богат културно-уметнички програм. Предвиђен је такође и пригодан програм намењен најмлађима.

Почетак програма је у суботу 23. септембра у 09:30 сати, такмичењем у припремању сарми, а свечано отварање “Баште Балкана” је у 18:00 сати.

Организатор смотре је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић” Зајечар, у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара, Спортским савезом града Зајечара и Месном заједницом Велики Извор.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,765ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб