Timočka KrajinaZaječar14. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena”...

14. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena” u Velikom Izvoru 10. juna

14. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena” u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara u petak, 10. juna, biće održana 14. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena”.

Ovo je prvi put da se na ovoj smotri vrši selekcija folklora za Republičku smotru u Kličevcu kod Požarevca, koju organizuje Centralni savez amatera u kulturi Srbije.

Učestvovaće 11 kulturno-umetničkih društava sa područja Zaječarskog i Borskog okruga iz Velikog Izvora, Rgotine, Ilina, Jabukovca, Rudne glave, Vražogrnca, Halova, Dubočana, Gradskova, Zvezdana i Gamzigrada, sa oko 320 učesnika.

14. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena” u Velikom Izvoru

Defile KUD-ova je u 17:30, a početak kulturno-umetničkog programa je u 18.00 sati.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”, Zaječar u saradnji sa Mesnom zajednicom Veliki Izvor i Centralnim savezom amatera u kulturi Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,201PratilacaLajkuj
4,191PratilacaZaprati
1,250PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub