Тимочка КрајинаЗајечар14. „Сабор косовских Срба Тимочке Крајине” 1. јула у Звездану

14. „Сабор косовских Срба Тимочке Крајине” 1. јула у Звездану

14. „Сабор косовских Срба Тимочке Крајине” у Звездану

У Звездану ће у суботу, 1. јула 2023. године, бити одржана традиционална манифестација 14. „Сабор косовских Срба Тимочке Крајине” с циљем очувања и представљања културног наслеђа Звездана и села на подручју Тимочке Крајине, чији су становници пореклом са Косова и Метохије.

У богатом културно-уметничком програму, који почиње у 18:00 сати, учествоваће КУД-ови: „Божур” из Звездана, „Слога” из Вражогрнца, „Ђура Јакшић” из Сумраковца, „Ромулијана” из Гамзиграда, „Градец” из Градскова, „Пензионер” из Зајечара, „Врело” из Николичева, „Граничар” из Халова, „Ново доба” из Грлишта и „Шљивар” из Шљивара.

Дефиле учесника предвиђен је у 17 часова и 45 минута.

Током дана, од 12:00 сати биће одржано такмичење у кувању пасуља и такмичење произвођача вина и ракије.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Звездан, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,734ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб