Тимочка КрајинаЗајечар15. Крос серија РТС-а 8. октобра у Зајечару

15. Крос серија РТС-а 8. октобра у Зајечару

32. Крос РТС-а у Зајечару - Прес-конференција

У Зајечару ће по 15. пут бити одржана Крос серија РТС-а, у суботу, 8. октобра 2022.

На стазама на Краљевици биће одржано 27 трка, између осталих, једна трка биће намењена за децу са посебним потребама.

32. Крос РТС-а у Зајечару - Прес-конференција

„Град Зајечар 15. пут учествује, од чега смо осам пута били најбољи да ли у организацији или масовности… Оно што могу да кажем, јесте да је све спремно за крос и имамо амбиције које су увек велике. Имамо покриће за добру организацију и увек смо подржавали крос и активно учествовали. Град Зајечар се доказао као један од најбољих организатора Крос серије и са истим амбицијама организујемо овај спортски догађај и сада“, истакао је Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара.

Ово је 32. крос „РТС“-а, а 15. Крос серија, а Зајечар ће се и ове године потрудити да освоји признање „Најбољег организатора Крос серије“, поручио је Стеван Ковачевић, оснивач Кроса „РТС“-а.

32. Крос РТС-а у Зајечару - Прес-конференција

„Поред Крос серије, имамо два такмичарска дела – у дијаспори и онај други део половином маја, када трчи цела Србија. Верујем да ће и ове године Зајечар као домаћин конкурисати за ласкаво признање ‘Најбољег организатора Крос серије’ која доноси велику прелазну статуету Београдског победника. Биће одржано у Зајечару 27 трка, од тога је и једна за децу са посебним потребама. У категорији сениора и сениорки имамо госте из Румуније и Републике Српске. Најављен је и долазак деце из бугарског Видина. Такмичење ће бити одржано на новој стази спортског комлекса на Краљевици, код новог стадиона. На темељима старог стадиона ‘Тимока’ ускоро ће нићи и атлетски стадион који заговара градоначелник Бошко Ничић више од 10 година и верујем да ћемо добити и тај спортски објекат. Када смо дошли овде први пут 2003. године, Зајечар је имао само на папиру један атлетски клуб ‘Младост’. Захваљујући напорима тренера у Ателтском савезу Југославије, Миши Грујићу, данас ‘Младост’ има и репрезентативце и учеснике Баланског шампионата. Надам се да ће ускоро и град Зајечар бити домаћин Балканског првенства у кросу“, каже Ковачевић.

Ковачевић је додао да ће свака трка носити име једног великана у атлетици. Од ове године још три трке ће добити своје називе као што су: „Адриана Вилагош“, „Армин Синанчевић“ и „Ангелина Топић“.

32. Крос РТС-а у Зајечару - Прес-конференција

Техничку подршку Крос серији „РТС“-а у Зајечару пружио је и ове године Спортски савез града Зајечара.

32. Крос РТС-а у Зајечару - Прес-конференција

„Захваљујем се свим јавним предузећима и установама Града Зајечара који су испунили све оне обавезе и у овом тренутку простор подно Краљевице изгледа као прави спортски амбијент. То ће дати прави изглед такмичењу у овом рангу. Спортски савез града Зајечара као технички организатор потрудио се да све прође у најбољем реду“, каже Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара.

Пионири и омладинци освајају бодове у три најбоље трке и рангирају се у звање најбољи такмичар Кроса „РТС“-а, док ће сениор и сениорка који победе на свих пет такмичења из Крос серије, понети прелазни трофеј – Гран При Радио Београда, а биће награђени и Златним знамењем Кроса „РТС“-а.

Почетак такмичења у Зајечару је у 09:45 сати, а иначе Зајечар је ове године трећи град домаћин. Прва трка је одржана у Сомбору, друга у Параћину, после Зајечара домаћин је Лесковац, док ће завршница бити 29. октобра у Рековцу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб