Timočka KrajinaBor15. „Petrovdan Fest” održan u Oštrelju kod Bora

15. „Petrovdan Fest” održan u Oštrelju kod Bora

15. „Petrovdan Fest” u Oštrelju

U borskom selu Oštrelj održana je tradicionalna manifestacija 15. „Petrovdan Fest”, nakon dvogodišnje pauze.

U programu je učestvovalo pet kulturno-umetničkih društava iz Neresnice, Majdanpeka, Rgotine, Oštrelja, kao i gosti iz Vidina iz Bugarske.

15. „Petrovdan Fest” u Oštrelju

Po tradiciji izabrana je i lepotica Sabora, a titulu najlepše, po mišljenju stručnog žirija, ponela je Marija Stančulović.

15. „Petrovdan Fest” u Oštrelju

Kontinuitet manifestacije i negovanje vlaške kulture i tradicije kroz pesmu i igru, kako bi budući naraštaji znali svoje korene je veoma važno, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić na otvaranju „Petrovdan Fest”-a.

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

„Kada se spoje mladost i iskustvo, zasvira muzika i zaigra kolo, najlepši je način da se tradicija i kultura prenesu sa kolena na koleno. Veoma sam srećan što je nakon dve godine pauze zbog korona virusa Sabor ponovo okupio čuvare tradicije i kulturnog nasleđa. Grad Bor će i u buduće podržavati ovakve manifestacije koje neguju naše običaje, folklor i tradiciju kako se ne bi zaboravili naši koreni”, rekao je Milikić.

Organizatori manifestacije su Kulturno prosvetno društvo iz Oštrelja „Petar Jenić” i Mesna zajednica Oštrelj, a pokrovitelj je Grad Bor.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,254PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub