Тимочка КрајинаЗајечар17. „Ђурђевдански сабор” 12. маја у Гамзиграду

17. „Ђурђевдански сабор” 12. маја у Гамзиграду

„Ђурђевдански сабор” у Гамзиграду

У Гамзиграду код Зајечара биће одржан 17. „Ђурђевдански сабор”, манифестација која негује традиционално стваралаштво, у недељу, 12. маја 2024.

Програм почиње у 10:00 сати, турниром у малом фудбалу. У 13:00 сати биће реализована дечја ликовна колонија, а у 14:00 сати презентација и дегустација традиционалних јела и рукотворина, у којој по први пут учествује и Удружење жена из Малог Извора. Такође, од 14:00 сати почиње и такмичење у кувању јагњеће чорбе.

Приказ обичаја „Промуз оваца“ предвиђен је за 17:00 сати, дефиле културно-уметничких друштава у 17:30 сати, а културно-уметнички програм у 18:00 сати.

Учествују: КУД „Ромулијана” Гамзиград, КУД „Зоран Гајић” Рготина, КУД „Стојан Николић – Чиле” Велики Извор, КУД „Дубочане” из Дубочана, КУД „Шљивар” из Шљивара. Током програма предвиђен је избор најлепше пастирице „Ђурђевданског сабора”, као и проглашење победника у кувању јагњеће чорбе.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” Зајечар, у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Гамзиград, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб