Тимочка КрајинаЗајечар21. Седница Скупштине града Зајечара 21. фебруара

21. Седница Скупштине града Зајечара 21. фебруара

Град Зајечар – Општина

Седница Скупштине града Зајечара, 21. по реду, биће одржана у среду, 21. фебруара 2024. године.

Седница ће бити одржана у великој сали Скупштине града Зајечара, са почетком у 10:00 часова.

На дневном реду наћиће се Претрес Предлога Одлуке о првој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину; Претрес Предлога Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2023. годину; Претрес Предлога Одлуке о окончању поступка ликвидације над Туристичком организацијом града Зајечара – у ликвидацији; Претрес Предлога Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређивање животне средине града Зајечара за 2024. годину.

Такође, на седници ће бити разматран и: Претрес Предлога Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац; Претрес Предлога Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу хибридне електране „Vida Power” са изградњом система за складиштење електричне енергије на територији Града Зајечара, катастарске општине Глоговица, Дубочане, Мала Јасикова и Копривница; Претрес Предлога Одлуке о приступању изради друге измене и допуне Планова детаљних редулација за изградњу уређаја за коришћење снаге ветра у циљу производње енергије (Фарме ветрењача) – ветропаркова „Нова Вршка Чука” и „Вршка Чука II” у Зајечару; Претрес Предлога Решења о давању сагласности на нацрте и закључење аката за потребе изградње соларне електране „Градсково” на територији града Зајечара; Претрес Предлога Решења о усвајању Програма праћења нивоа комуналне буке на територији града Зајечара за 2024. годину.

Одборници ће одлучивати и о: Предлогу Решења о усвајању Програма праћења квалитета површинских вода на територији града Зајечара за 2024. годину; Предлогу Одлуке о додељивању искључивих права ЈКП „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар, ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар, ЈКП „Хигијена Зајечар” Зајечар, ЈКСП „Зајечар” Зајечар, ЈКП „Водовод” Зајечар, за обављање одређених делатности у 2024. години; Предлогу Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” Зајечар; Предлогу Решења о усвајању кварталног извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар.

На овој седници биће разматрана и: Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар; Решења о давању сагласности на Ребаланс Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2024. годину; Решења о давању сагласности ЈКП „Хигијена Зајечар“ Зајечар на цене гробљанских услуга; Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Тимок-одржавање“ Зајечар; Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу „Тимок-одржавање“ Зајечар на ценовник услуга; Претрес Предлога Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар.

На седници ће бити и: Претрес Предлога Решења о давању сагласности на План рада за 2024. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару; Решења о давању сагласности на Финансијски План за 2024. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару; Претрес Предлога Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2024. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар; Решења о давању сагласности на Програм рада Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар за 2024. годину; Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2024. годину Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар; Решења о усвајању Извештаја о раду Народног музеја „Зајечар“ за 2023. годину; Решења о давању сагласности на План рада Народног музеја „Зајечар“ за 2024. годину; Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2024. годину Народног музеја „Зајечар“; Решења о усвајању Извештаја о пословању Туристичке организације града Зајечара од 01. јануара до 31. децембра 2023. године; Решења о усвајању Финансијског извештаја Туристичке организације града Зајечара за 2023. годину; Решења о давању сагласности на Годишњи програм рада за 2024. годину Туристичке организације града Зајечара; Решења о давању сагласности на Финансијски план Туристичке организације града Зајечара за 2024. годину; Решења о давању сагласности на Програм рада за 2024. годину Установе за дневни боравцак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару; Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2024. годину Установе за дневни боравцак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару.

Биће одлучивано и о: Претресу Предлога Одлуке о измени Одлуке о организовању, финансирању и условима рада саветника за заштиту права пацијената; Претресу Предлога Одлуке о изменама и допуни Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

На дневном реду наћиће се и одборничка питања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб