Тимочка КрајинаЗајечар28. Сабор ликовних уметника успешно реализован и ове године у Зајечару

28. Сабор ликовних уметника успешно реализован и ове године у Зајечару

28. Сабор ликовних уметника у Зајечару

28. Сабор ликовних уметника у Зајечару ове године окупио је ствараоце из градова широм Србије, а они ће по два своја дела оставити у аманет зајечарском позоришту и Зајечару.

28. Сабор ликовних уметника у Зајечару

У Зајечару су боравила осморица сликара: Мирољуб Сретеновић и Миливоје Мишо Штуловић из Крагујевца, Дејан Трајковић и Драган Дејановић из Врања, Драган Бартула из Лознице, Емил Сфера из Панчева, Милан Радаковић из Сомбора, и Драган Стокић Рајачки из Зајечара.

28. Сабор ликовних уметника у Зајечару

Сабору ликовних уметника присуствовао је и Недим Хаџиахметовић Мафа из Неготина – вајар, као и Рајко Каришић из Београда уметнички фотограф и селектор колоније. Ту је такође и песник Вишеслав Живановић из Кладова, а почасни гост колоније је књижевник Адам Пуслојић.

28. Сабор ликовних уметника у Зајечару

Према речима селектора колоније, услови за рад у Зајечару су изванредни и велико је задовољство бити присутан у окриљу домаћина, Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић”. Покровитељ саборовања је Град Зајечар.

Рајко Каришић – уметнички фотограф и селектор колоније

„Овде су услови за рад изванредни, а домаћини су се показали у правом смислу те речи као домаћини. Велико је задовољство бити овде присутан у зајечарском театру. Такође, имали смо прилике да посетимо и значајне туристичке локалитете као што су Рајачке пивнице и Феликс Ромулијана што уметницима даје посебну инспирацију. Свако од ових уметника из Зајечара ће отићи са пуно утисака уз жељу да се поново врати”, истакао је Рајко Каришић из Београда, уметнички фотограф и селектор колоније.

28. Сабор ликовних уметника у Зајечару

Изложбом радова у фоајеу зајечарског позоришта, у петак, 26. августа 2022. у 18:00 сати, свечано ће бити затворен 28. Сабор ликовних уметника у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб