Timočka KrajinaZaječar8. Zaječarski simpozijum interventne kardiologije – ZASINK 2022. od 1. do 3....

8. Zaječarski simpozijum interventne kardiologije – ZASINK 2022. od 1. do 3. decembra u hotelu „Stara planina“

8. Zaječarski simpozijum interventne kardiologije – ZASINK 2022. pod nazivom „Srčana insuficijencija u fokusu – novine u kardiologiji 2022“, biće održan u hotelu „Stara planina“, od 1. do 3. decembra 2022.

Na ovom simpozijumu učestvovaće 300 učesnika.

Specijalni gost biće predavač profesor Nathan Wong iz Irvina (Kalifornija), koji će održati online predavanje o ACC preporukama u lečenju hipeholesterolaemije.

Na poziv doktora Foulandvand Farhata ove godine biće organizovana i internacionalna sesija sa profesorom Bernardom Cortesom iz Milana, profesorom Dobrinom Vasilevim iz Sofije i doktorom Oktktajem Maksudovim iz Burgasa.

Takođe, u planu su i dve procedure periferne angioplastike arterija nogu, sa prenosom iz angio sale u Zaječaru.

Biće organizovane tradicionalne sesije iz Instituta za rehabilitaciju Radon, na čelu sa profesorom Deljaninom Ilićem, sesije sa prikazima slučajeva iz angio sala i diskusija sa kardiohirurzima, na čelu sa profesorom Vladom Zdravkovićem, kao i sesija sa prikazima slučajeva koju i ove godine vodi profesor Siniša Stojković.

Zainteresovani će ZASINK moći da parte i preko Zoom aplikacije sa sajta www.zasink.com.

Organizatori kongresa na Staroj planini su: Udruženje ”ZASINK”, Odeljenje invazivne kardiologije Zaječar, Zdravstveni centar Zaječar , Udruženje Kardiologa Srbije, Radna grupa za kateterizacije i perkutane koronarne intervencije UKS -a, 34. ogranak Americkog koledža kardiologa za Srbiju i Republiku Srpsku, Podružnica istočna Srbija – UKS, Srpsko lekarsko društvo – Podružnica Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,340PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub