Тимочка КрајинаКладовоАкција бесплатног уписа предшколаца и ђака првака у библиотеку и Библиобус у...

Акција бесплатног уписа предшколаца и ђака првака у библиотеку и Библиобус у Кладову

Библиотека „Центар за културу” Кладово
Фото: Библиотека „Центар за културу” Кладово

Библиотека „Центар за културу“ Кладово, у жељи да своје најмлађе читаоце приближи читалаштву и књизи, као и да створи навику читања и коришћења библиотечких фондова, више од две деценије организује акцију бесплатног уписивања ђака првака и деце предшколског узраста у библиотеку и Библиобус.

Акцију се реализује сваке године, са уписом нове генерације ученика, уз сагласност и логистику школа и предшколске установе.

Посету библиотеке или Библиобуса организује се у току обележавања манифестације „Дечја недеља“ која ће бити од од 2. до 7. октобра 2023. године, са овогодишњим мотом „ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“.Том приликом деца са својим васпитачицама, педгозима, учитељима организовано посећују кладовску библиотеку и Библиобус, упознају се са начином рада библиотеке, простором, могућностима и свечано им се уручује персонализована чланска картица библиотеке.

Од почетка календарске године, библиотека у Кладову је увела новину, а то је бесплатан упис деце од најранијег периода до завршетка четвртог разреда основне школе.

У тринестој години рада покретне библиотеке – Библиобуса и даље се обилазе 12 насеља општине Кладово и то Текија, Нови Сип, Давидовац, Костол, Мала Врбицу, Велика Врбицу, Ртково, Корбово, Вајуга, Милутиновац, Брза Паланка и Подвршка.

Услуге за све кориснике Библиобуса су и даље бесплатне.

Принову и актуелан књижни фонд са новим књигама и насловима финансијски обезбеђује оснивач библиотеке општина Кладово, Министарство културе РС откупом књига и многобројни поклонодавци.

Радно време библиотеке у Кладову је сваког радног дана од 07:00 до 20:00 часова.
Радно време Библиобуса је унапред утврђено у сарадњи са основним школама у 12 насеља општине Кладово и посебно се објављује.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб