Тимочка КрајинаБољевацАнализирани потенцијали за одрживо коришћење биомасе за Бор, Бољевац и Књажевац

Анализирани потенцијали за одрживо коришћење биомасе за Бор, Бољевац и Књажевац

РАРИС: Одрживо коришћење биоенергије у источној Србији

РАРИС је израдио Анализе стања и пројекције за одрживо коришћење биомасе за Бор, Бољевац и Књажевац. Свака од ових Анализа/пројекција за одрживу употребу биомасе анализирала је ресурсе и природно, правно и пословно окружење за одрживу употребу биомасе у одређеној општини.

Анализе су утврдиле стварни потенцијал биомасе на територији општине. На тај начин Анализе ће послужити доносиоцима одлука како би реално могли да планирају употребу биомасе и евентуално пројекте замене горива – прелазак са фосилних горива, односно лож-уља и угља, на биомасу или успостављање нових система даљинског грејања.

Анализе су доступне на вебсајт страници РАРИС-а и можете их преузети овде.

Анализе стања и пројекције коришћења биомасе је активност у оквиру пројекта РАРИС-а „Одрживо коришћење биоенергије у источној Србији” који финансира Немачко савезно Министарство за међународну сарадњу и развој (БМЗ) у оквиру Немачке климатско-технолошке иницијативе (ДКТИ), преко Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.

Политички партнери пројекта су: Канцеларија за управљање јавним улагањима, Министарство рударства и енергетике, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство за заштиту животне средине.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб