Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Аpple је поново највреднија компанија на свету
Apple — Лого на згради
Фото: Pixabay, илустрација

Аpple је поново највреднија компанија на свету

Kада је Apple након прошлогодишњег достизања врхунца, односно остваривања тржишне вредности од билион долара почео да тоне и након неког времена сишао са трона највреднијих компанија на свету, многи су помислили да креће у понор из којег се тешко може вратити, највише због нових скупих iPhone-а који се не продају како је екипа из  Cupertina очекивала.

Kако се сада чини, приче о потопу Apple-а су ипак биле мало преурањене, јер је Apple поновно постао највреднија компанија на свету.

Према извештају CNBC-а, Apple је у среду затварање берзе деоница завршио са тржишном капитализацијом од 821,59 милијарди долара (тржишна капитализација неке компаније је њена вредност која је одређена трговањем њеним деоницама на берзи). Истовремено, Microsoft који се до тада налазио на првом месту пао је на друго са 813,48 милијарди долара.

Amazon, за којег се често прича да ће постати следећа компанија која ће досећи вредност од билион долара, налази се на трећем месту са тржишном вредности од 805,70 милијарди долара.

Другим речима Apple је поновно почео да расте, што је тржишним аналитичарима знак да се опоравља након пада који се догодио у неколико последњих месеци.

Аналитичари и даље сматрају да ће Microsoft и Amazon досећи вредност од билион долара и то крајем 2020. године или током 2021.

 

Извор: itvesti.info

Можда ће Вас занимати

Радијатор, грејање

ЈКСП „Зајечар”: За време “ледених дана” грејање у Зајечару непрекидно

Од суботе, 16. јануара, па док буду трајали ледени дани, ЈКСП „Зајечар” грејаће станове у …

ШВС града Зајечара: Рад припремне групе ПУ „Ђулићи” од понедељка у пуном капацитету

Одлуком Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, почев од 18.01.2021. године дозвољава се рад припремне …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница