ВестиБендови „H.C.Z.” и „Chemtrails” 22. новембра у зајечарском Омладинском центру

Бендови „H.C.Z.” и „Chemtrails” 22. новембра у зајечарском Омладинском центру

Бендови „H.C.Z.” и „Chemtrails” — Омладински центар Зајечар

У петак, 22. новембра одржаће се свирка бендова „H.C.Z.” и „Chemtrails” у зајечарском Омладинском центру.

Зајечарски бенд „Chemtrails” — најмлађи бенд у Тимочкој Крајини, основан је зиме 2016. године када се четири талентованих клинаца окупило око добре музике. Чланови бенда су: Вокал – Милица Илић (2003), гитара – Андрија Тошић (2002), бас гитара – Лазар Ристић (2003), бубњеви – Матеја Ђорђевић (2009). Тврде да им је част што су за разлику од друштвених мрежа, одабрали овакав вид комуникације. „Chemtrails” је наступао углавном по Зајечарским клубовима, где је публика због њихове енергије и ширине репертоара, врло брзо заборављала на њихове године.

Бенд „H.C.Z.” — настао је у јесен 2011. године у Зајечару. Бенд је основан испред легендарне продавнице „Тупижница” испред које су се годинама oкупљали стари рокери, металци, бендови… Бенд је окупио тада Иван Живковић када је на пробу позвао Стефана Стојановића (бас гитара), Александра Богданова (бубањ) и Стефана Марјановића (гитара). После пар дана је на пробу позван и Жељко Димитров (гитара). После извесног времена бенд је напустио Стефан Марјановић, па је Жељко стао на позицију прве гитаре.
Од самог почетка бенд се одлучио да свира агресивни хардкор, панк, треш метал. Име бенда је произашло спајањем речи „hard core“ са именом града Зајечара, отуда назив H.C.Z. (Hard Core Zaječar).

Чланови бенда „H.C.Z.” иза себе имају огроман број „пређених километара“ јер су на својим наступима обишли пола Србије. Пар пута су гостовали на радио станицама (Радио 202) и телевизији (РТС 2, CMC – хрватски глазбени канал), а нашли су се и на 4 компилације: „Млади против фашизма”, „Miner Compilation 4”, „Invasion from the East” и „Археологија Звука 2”.

Препознатљиви печат бенда су велика енергија пре, током и после наступа и обраде народних песама у хардкор аранжману. Познатији бендови са којима су свирали су: „Јорговани”, „Директори”, „Цепени Ћунци”, „Мортал Комбат”, „Overdrive”, „Raw in Sect” (Грчка), „Skinned” (САД), „Гримазе” (Бугарска).

„Дођите и подржите, сада већ легендарни бенд ’H.C.Z.’ и младе наде зајечарске сцене”, поручују организатори.

Сав приход са свирке ће бити уложен у завршетак снимања албума „Pijem Hard Core” бенда H.C.Z.

Цена улазнице је 100 динара, а концерт почиње у 21:00 сат.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб