Тимочка КрајинаБор"Big fashion" стиже у Бор: Посао за преко 150 грађана

„Big fashion“ стиже у Бор: Посао за преко 150 грађана

Градоначелник Бора Александар Миликић – Конференција за новинаре поводом локације за изградњу шопинг мола

Градоначелник Бора Александар Миликић на конференцији за медије најавио је да у наредне две године град Бор добија савремени шопинг центар, у коме ће бити посла за преко 150 грађана.

На лицитацији за куповину земљишта намењеног изградњи новог шопинг центра која је завршена 3. марта, у Бору се јавила компанија „Open Air Србија“, представник „Big fashion“-а за Србију, са понудом од 295 милиона динара.

Према плану, предвиђена је изградња 15 хиљада квадратних метара простора намењеног продајним објектима. У новом шопинг центру биће посла за преко 150 особа, поручио је градоначелник Бора Александар Миликић.

„Као што смо и обећали, Бор ће у наредне две године добити шопинг центар, први таквог типа у нашем граду. Познати трговински ланац ‘Big fashion’ изградиће савремени тржни центар, на потезу иза Спортског центра, какав Бор као један од водећих градова у источној Србији и заслужује. Одлична комбинација интернационалних и домаћих брендова своју понуду у неколико локала, на површини од око шест хектара, омогућиће и нова запослења, око 150 радних места, пре свега за жене, а такав објекат је оно што је потребно овом граду и који ће, сигуран сам, бити посећен и од стране гостију из других градова. Први кораци ка тој инвестицији већ су урађени у Скупштини града, а на тај начин створиће се услови за забавне и услужне садржаје, који ће Бор додатно уврстити међу најмодерније градове у Србији“, казао је Миликић.

Уговор ће бити потписан, уколико одлука о шопинг центру буде усвојена на наредној седници локалног парламента. Рок за изградњу је две године.

Миликић је додао да ће Фудбалском клубу „Мали Бор“ који је преузео стадион „Рудара“ где ће бити изграђен шопинг центар, Град Бор по уговору који је склопљен, исплатити накнаду и омогућити да клуб настави рад на помоћном терену ФК „Бора“.

Већи део новца од продаје земљишта, биће уложен у изградњу новог спортског комплекса у насељу Металург, који би према постојећем пројекту требало да обухвата фудбалски терен са атлетском стазом, отворене стадионе за мале спортове, балон халу за тенис и фискултурну салу.

„Завршили смо пројекат новог спортског комплекса. На површини од два хектара, предвиђена је изградња новог фудбалског терена са атлетском стазом, као и фискултурна сала за те школе. Биће изграђена балон хала за потебе развоја тениса, као и низ спортских терерна за рукомет и мали фудбал“, рекао је Миликић.

Такође, према речима првог човека града Бора, у другој половини године почеће изградња аква парка.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,494ПратилацаЛајкуј
4,234ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб