Тимочка КрајинаБорБогат и садржајан програм културних дешавања у Бору током лета

Богат и садржајан програм културних дешавања у Бору током лета

Град Бор

И ове године све Боране и њихове госте очекује богат и садржајан програм културних дешавања, презентације културног стваралаштва и традиције током целог лета, а лето ће обележити сабори, фестивали и традиционалне манифестације.

Након успешно обележеног Светског дана музике на платоу испред Дома културе и Фестивала омладинских фолклора који је био одржан у Шарбановцу, наставља се са традиционалним манифестацијама и промоцијом богате традиције овог дела Србије.

На Борском језеру, од 1. до 3. јула биће организиван мото скуп који већ традиционално окупља љубитеље врелих гума и добре рок музике. Манифестацију организује Удружење Ролинг вилс (Rolling Wheels) Србија уз подршку града Бора, а поред богатог програма предвиђена су и два вечерња концерта.

Након двогодишње паузе условљене корона вирусом, предстојећег викенда а поводом 60 година од обележавања, у селу Доња Бела река биће одржани „Сусрети села“. Учешће су узела сва културно уметничка друштва која ће представити влашку културу и традицију. Програм ће бити отворен свечаним дефилеом од школе и цркве у селу до ресторана „Ластино гнездо“ где ће се манифестација наставити. Сви наступи биће ревијалног карактера, а носилац манифестације је Центар за културу града Бора.

Током целог лета, почев од 12. јула у Оштрељу ће бити одржан традиционални Међународни сабор „Петровдан фест“. Два дана након тога биће организован Сабор народног стваралаштва у Луки, коју организује Месна заједница Лука у сарадњи са културно уметничким друштвом из истог села. Сабор ће такође бити организован и у другим селима, Слатини, Бучју, Метовници, Горњану и Злоту.

Још једна манифестација која се односи на очување културе, традиције и на оживљавање села јесу „Михољски сусрети села“ који се организују већ другу годину за редом под покровитељством Министарства за бригу о селу. Град Бор је једана од 78 локалних самоуправа које су добиле новчана средства за реализацију једне лепе и садржајне манифестације. Предвиђена су надметања у области спорта, кулинарска надметања и други програми који ће бити прилагођени свим узрасним категоријама.

Борско културно лето, као и предходних година биће организована на платоу испред Дома културе, са акцентом на најмлађе. Дечије представе биће организоване два пута недељно. Ове године било је доста предлога од стране локалних удружења који су били заинтересовани да представе свој програм током одржавања Борског културног лета.

Као и сваке године, Биоскоп „Звезда“ биће отворен за све посетиоце до 5. јула након чега ће уследити летња пауза до септембра месеца.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб