Тимочка КрајинаБорБорски Зоолошки врт поново отворен за посетиоце уз поштовање прописаних мера заштите

Борски Зоолошки врт поново отворен за посетиоце уз поштовање прописаних мера заштите

Борски Зоолошки врт поново отворен за посетиоце уз поштовање прописаних мера заштите
Фото: Град Бор

Борски ЗОО врт поново је на располагању свим грађанима Бора, у складу са прописаним мерама. Захваљујући вредним и посвећеним запосленима који сваки дан брину о њима и одржавају врт беспрекорним, као што је то био случај и пре увођења ванредног стања, борски ЗОО врт је спремно дочекао поновно отварање, а лепа вест је да док су капије биле затворене, у зоолошком врту догодио се својеврсни „бејби бум“.

„Улаз ће бити бесплатан наредне две недеље уз поштовање свих прописаних мера заштите, а што је битно нагласити јесте да је претходно извршена дезинфекција простора и да су све препоручене мере спроводене у потпуности. Животиње су напољу и посетиоци их могу видети, док тераријум, крокодиларник и кавез за птице на затвореном тренутно нису на располагању посетиоцима”, рекао је директор ЈП „Зоолошки врт” Дарко Драгијевић.

Како је истакао директор борског ЗОО врта, запослени у овом јавном предузећу прилагодили су се ситуацији и завршили одређене послове које иначе не би могли због гужве.

Да би се сачувало здравље посетилаца и вртних штићеника, саопштено је да се посетиоци морају придржавати следећих правила, па је тако у ЗОО врту обавезно ношење заштитних маски, а пожељне су и рукавице, док су следеће ствари забрањене:

  • приближавање другим посетиоцима, радницима врта или животињама и мора се држати растојање од најмање два метра;
  • остваривање контакта са животињама и хранити их;
  • додиривање ограде смештајног простора за животиње.

Сви љубитељи животиња моћи ће да наредних дана посте ЗОО врт у времену од 10:00 до 18:00 часова.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб