ВестиБошко Ничић је градоначелник Зајечара: Конституисана Скупштина града

Бошко Ничић је градоначелник Зајечара: Конституисана Скупштина града

У Зајечару је данас одржана конститутивна седница Скупштине града Зајечара.

У наредном четворогодишњем периоду на челу града биће Бошко Ничић, док ће функцију заменика градоначелника обављати Влада Виденовић.

На седници Скупштине на којој су након избора чланова Верификационог одбора, разматрања Извештаја Градске изборне комисије града Зајечара о спроведеним изборима за одборнике Скупштине града Зајечара и потврђивање мандата одборника, изабрани и председник Скупштине града, његов заменик и секретар.

За председника Скупштине града Зајечара изабран је Стефан Занков („Александар Вучић – За будућност Зајечара”), за његовог заменика Милорад Вучковић („Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС)”), док ће секретар Скупштине бити Миљан Миловановић. За заменика секретара изабран је Марко Ђуричић.

На предлог градоначелника, Градско веће у новом сазиву чиниће: Марина Милић (правна питања и имовина града), Саша Ивановић (ресурс за социјалне политике и дурштвене организације), Велимир Јовић (образовање и науку), Елена Матковић (култура и информисање и невладине организације), Селена Стојановић (инспекцијске службе и комуналну полицију), Весна Станковић (пољопривреда и рурарни развој), Вукашин Лакићевић (ванредне ситуације и путеве) и Бобан Костић (месне заједнице и некатегорисане путеве).

До избора председника Скупштине града Зајечара седницом је председавала најстарија одборница Олгица Станојловић, а у раду су јој помагали најмлађи одборници Јелена Симовић и Драган Манзаловић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,800ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб