Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / БРЗО И ЛАКО ДО ПРЕПЛАНУЛОГ ТЕНА: Airbrush студио „Lovely”
Airbrush студио „Lovely”

БРЗО И ЛАКО ДО ПРЕПЛАНУЛОГ ТЕНА: Airbrush студио „Lovely”

Airbrush је најновија техника потамњивања коже лица и тела помоћу које се добија таман тен за само пар минута. Овај поступак тамњења не штети кожи и самом здрављу уопште, могу га користити чак и труднице. Airbrush је хит у свету, заменио је све остале технике тамњења коже које лоше утичу на здравље и изазивају разне болести коже.

Уколико желите да се на време спремите за предстојеће летње месеце или уколико вам је потребан таман тен за неку специјалну прилику, airbrush техником можете потамнити тен у Airbrush студију „Lovely” у Зајечару, код Емине Станковић, која је airbrushmaker и власник овог салона. Овај салон је међу првима у Тимочкој Крајини увео airbrush технику потамњивања коже.

Airbrush студио „Lovely”

Kакви се препарати користе за потамњивање?

„Препарат који ми користимо је на бази биља, органски и не штети нашем здрављу. Не садржи алергене, алкохол, уља ни парабен. Наш препарат поседује EcoCert сертификат. Потпуно је безбедан за употребу. Имамо 3 нијансе: (1) Хавајску, (2) Kарипску, и (3) Бразилску. Свака од ових нијанси може бити светлија, средња и тамнија. Боја се прима искључиво на основу нашег пигмента и због тога је ефекат потпуно природан, као да сте се управо вратили са неког тропског острва. Препарат је намењен свим типовим коже, чак и онима који никада нису успели да поцрне на сунцу. Хидрира кожу и даје јој блистав сјај”, каже Емина Станковић, airbrushmaker.

Airbrush студио „Lovely”
Фото: Shutterstock, илустрација

Kако се припремити за третман?

Да би тен изгледао беспрекорно лепо и блиставо након третмана, али и да би дуже трајао и равномерно се скинуо, најбитнија је припрема за третман. Пре сваког третмана кожу треба темељно очистити, најбоље пилингом (пилинг може бити природан — homemade или куповни, има га у свим парфимеријама и дрогеријама, као и апотекама). Такође, пре самог третмана не треба стављати ништа од козметике, млеко за тело, креме, шминку, стик, дезодоранс, парфем… Треба обући тамнију, комотнију одећу. Депилацију не треба радити на дан третмана.”

Airbrush студио „Lovely”
Фото: Shutterstock, илустрација

Kакав је поступак?

Третман се ради у вешу, купаћем костиму или без ичега на себи (како бисмо избегли беле трагове од веша) airbrush апаратом, којим распрскујемо хладну пару равномерно по кожи. Осећај је освежавајућ и пријатан. Препарат мирише на кокос. Третман траје 10 минута, препланулост је видљива одмах, али се боја развија наредних пар сати. Првих сат времена након третмана се не препоручује претерана активност и знојење како би се боја несметано, равномерно развила. Након пар сати следи обавезно туширање. У зависности од тога колико желимо да потамнимо толико дуго оставимо препарат да делује. За најсветлију нијансу треба испрати препарат 2 сата након третмана, за средњу нијансу препланулости након 4 сата и за најтамнију нијансу 6 сати након третмана.”

Airbrush студио „Lovely”
Фото: Shutterstock, илустрација

Kолико траје боја?

„Kолико ће трајати зависи од саме коже, али и од припреме за третман и одржавања тена након потамњивања. Најмање 7 дана, али може трајати и пар недеља. Airbrush се користи када нам је таман тен потребан за неку специјалну прилику — венчања, матуре, рођендане и слично. Није предвиђено да траје дуго. Али девојке и жене које воле airbrush и стално га користе умеју да одрже тен и пар недеља.

Airbrush студио „Lovely”

Да ли остају трагови боје на одећи?

Само треба равномерно испрати препарат након третмана (млака вода и слаб млаз), након тога боју не можемо обрисати. Уколико нам је одећа претесна, боја може мало остати на унутрашњости рубова, али то није ништа необично, јер смо већ навикли да се тако понаша и боја са мора коју природно добијемо.”

Airbrush студио „Lovely”
Фото: Shutterstock, илустрација

Kако се одржава тен?

Најбитније је благо се опходити према тену, јер се боја налази на површинском слоју коже. Такође, лагано тапкање пешкиром након туширања, али и редовно коришћење млека за тело у умереним количинама. Депилацију не треба радити док имамо airbrush боју.”

Airbrush студио „Lovely”
Фото: Shutterstock, илустрација

Да ли препарат има заштитни фактор и да ли се можемо сунчати ако на себи имамо airbrush тен?

„Airbrush препарат нам не ради припрему за сунчање, већ морамо користити заштитни фактор који иначе користимо када се излажемо сунцу. Због штетности УВ зрака, боравак на сунцу у најтоплијем делу дана треба избегавати. Уколико желимо да се сунчамо, добијамо боју испод airbrush тена. Прелазак из airbrush боје у природну препланулост од сунца је скоро неприметна и због тога све више девојака/жена ради третман пре поласка на море, јер избегнемо ону ’непријатност’ првих пар дана када смо потпуно бели.

Airbrush студио „Lovely”
Фото: Shutterstock, илустрација

Пошто сте први донели airbrush у наш град и у Тимочку Крајину уопште, како је то прихваћено код нас?

„Све је већа свест људи о штетности соларијума и УВ зрака, што ми је посебно драго. Дали смо им избор, на њима је шта ће изабрати. Kроз своје објаве на друштвеним мрежама, трудим се да им што више приближим предности airbrusha, задовољна сам реакцијама и број муштерија је у порасту из године у годину.

Емина Станковић — airbrushmaker и власник Airbrush студија „Lovely”

Kако изгледа овај посао из Вашег угла?

„Морам признати да овај посао захтева доста емотивне и социјалне интелигенције. Рад са људима није лак, али је леп. Ја своје муштерије прихватам баш такве какве јесу, јер сам за ових пет година рада у „Lovely”-ју схватила да смо све исте душе и да сви радимо најбоље што умемо и можемо. Свест о непостојању савршенства у смислу каквом нам се данас сервира на социјалним мрежама и медијима је далеко од истине, то своје сазнање настојим да поделим са њима. Да их ослободим предрасуда и утичем да схвате колико су јединствене и лепе на свој начин. Најбитнија ствар у мом послу је мој однос са њима, поверење које сам стекла и које верно чувам. Нико никада није сазнао ништа о мојим муштерија, њиховом изгледу или тајнама које неретко деле са мном. Радујем се годинама које следе и које ћу делити са свим дивним особама које долазе код нас у наш мали, скромни airbrush студио, који је део наше приватне куће. И наравно, сви који желе да осете позитивно дејство airbrusha на самопоуздање су добродошли”, поручила је Емина Станковић, airbrushmaker.

С обзиром да се ближе летњи месеци, као и време матура и других свечаности, свој третман закажите на време у airbrush студију „Lovely”, путем броја телефона: 060 188 42 24 или путем Facebook странице.

Airbrush студио „Lovely”

Нека ваш тен буде беспрекоран овог лета, уз потамњивање airbrush техником у Airbrush студију „Lovely” у Зајечару, која је све популарнија у свету, али и код нас.

Можда ће Вас занимати

Рајачка народна школа здравља: "Имунитет стада" — COVID-19

Рајачка народна школа здравља: Да ли ће пастири остати без стада?

Јучерашњи извештај о епидемиолошкој ситуацији и развоју епидемије вируса COVID-19 у Србији, говори да се …

Рајачка школа здравља: О корона вирусу

Рајачка народна школа здравља: Три господарице живота

Данима очекујемо да Кризни штаб донесе неку нову одлуку, ефикаснију, која би спречила даље напредовање …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница