Тимочка КрајинаЗајечарЦистерна са сумпорном киселином исклизнула код Трнавца, нема цурења киселине

Цистерна са сумпорном киселином исклизнула код Трнавца, нема цурења киселине

Железничка пруга, возови

Једна цистерна са сумпорном киселином исклизнула је са шина јутрос у 05:50 сати, на делу пруге Бор Теретна – Прахово, на излазу из станице Трнавац, код Зајечара.

Јутрос у 05:50 сати дошло је до исклизнућа једне цистерне, са једним обртним постољем, товарене сумпорном киселином, није било превртања цистерни, нити цурења и нема опасности по становништво и животну средину, наводи се у саопштењу компаније „Србија карго“ а.д.

Обавештени су надлежни органи, а на лицу места се налази Заједничка железничка комисија „Инфраструктуре железнице Србије“ и „Србија Карго“, која ће утврдити узрок.

Композиција је имала 18 вагон-цистерни, које су у власништву компаније „Еликсир Шабац“, а исклизнула је 15. цистерна од локомотиве. Теретни воз је саобраћао из Бор Теретне за Прахово.

Железнички саобраћај је тренутно у прекиду на овој деоници, додаје се у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб