ВестиЧланови Удружења пословних жена Тимочке Крајине представили домаће производе у Паризу

Чланови Удружења пословних жена Тимочке Крајине представили домаће производе у Паризу

Удружење пословних жена Тимочке Крајине — Промоција женског предузетништва Тимочке Крајине у Француској

Удружење пословних жена Тимочке Крајине, кроз пројекат „Промоција женског предузетништва Тимочке Крајине у дијаспори”, недавно су представили своје производе „у срцу“ главног града Француске.

Чланови Удружења посовних жена Тимочке Крајине боравили су од 15. до 18. фебруара ове године у Паризу, где су своје производе и услуге представили у српској цркви Свети Сава.

Присутни су могли да се упознају са активностима Удружења и производима који могу да се понуде за њихово тржиште. Дискусија, која је вођења током и након изложбе, односила се на потенцијале овог краја, а било је речи и о заједничким улагањима.

„Из исказаног интересовања, дошло се до закључка да су прехрамбени производи у приоритету, посебно зимнице, слатки и слани програм, мед и производи од меда, вина, сокови и ракије. Захваљујући љубазношћу Петра Гојковића и Савеза Срба у Паризу, уз дозволу црквених великодостојника наше цркве Свети Сава, одржали смо презентацију производа из Тимочке Крајине. Истакнуто је током разговора, да у Паризу постоји маркет и продавнице у власништву човека из наших крајева у којима се продаје роба са Ex-Yu простора. О овим темама биће разговора и у будућим контактима са дијаспором у Француској”, наводе из Удружења пословних жена Тимочке Крајине.

Суфинанисрање пројекта одобрило је Министарство спољних послова Републике Србије и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Републике Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб