Timočka KrajinaZaječarČlanovi zaječarskog „Dečijeg centra” gostuju sa predstavom „#NisamPrijavila” u Beogradu

Članovi zaječarskog „Dečijeg centra” gostuju sa predstavom „#NisamPrijavila” u Beogradu

„Dečiji centar” Zaječar – Predstava „#NisamPrijavila”

Predstava „#NisamPrijavila”, koja je nastala u produkciji „Dečijeg centra” iz Zaječara i KUD-a „Šarski behar” iz Prizrena, biće odigrana u utorak, 21. juna 2022. u 20:00 sati u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Predstava je nastala sa ciljem da pruži podršku istoimenoj kampanji pokrenutoj na društvenim mrežama, a scenario je inspirisan ispovestima žrtava nasilja.

Realizaciju predstave pomogla je Rekonstrukcija ženski fond.

Nakon Prizrena i Tirane, devojke iz Zaječara, Prizrena, Peći i Tirane, govore u Beogradu. Govore o nasilju u ime onih koje su trpele, u ime onih koje su ćutale, u ime onih koje nisu prijavile. Iako u predstavi govore na četiri jezika one šalju jasnu poruku o problemu koji je zajednički svim devojkama i ženama na Balkanu, problemu koji se može umanjiti solidarnošću, umrežavanjem i govorenjem.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,201PratilacaLajkuj
4,191PratilacaZaprati
1,250PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub