Тимочка КрајинаЗајечарЦрвени крст Зајечар обележиће Светски дан добровољних давалаца крви уручењем захвалница

Црвени крст Зајечар обележиће Светски дан добровољних давалаца крви уручењем захвалница

Црвени крст Зајечар

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви – 14. јун, у Радул беговом конаку у Зајечару, Црвени крст Зајечар приредиће свечано уручења признања за вишеструке даваоце крви, у петак 14. јуна 2024.

Припремљене су захвалнице и плакете за 48 вишеструких добровољних давалаца крви, а на пригодној свечаности учешће ће узети запослени у Полицијској управи у Зајечару и запослени у руднику “Вршка Чука“, у Аврамици, којима је током године уручена и плакета “Широко срце“, за најхуманију средину и велики број запослених који се редовно одазивају акцијама добровољног давалаштва крви.

Почетак свечаности је у 10:00 сати.

Овогодишњи слоган је Светског дана добровољних давалаца крви је „20 година прославе давања: Хвала вам, добровољни даваоци крви!“. Тиме се обележава јубилеј од 20 година обележавања овог дана и истиче огроман значај који даваоци крви имају у животима пацијената и других давалаца.

Кампања служи као прилика да се изрази захвалност за дату крв, плазму или тромбоците за све оне који су спасили многе животе.

Ова акција ће бити организована у сарадњи са Градом Зајечаром, а захвалнице ће бити додељене добровољним даваоцима, који су крв дали 10, 20 и 35 пута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб