ВестиЦрвени крст Зајечар отвара Волонтерски центар и Клуб старих

Црвени крст Зајечар отвара Волонтерски центар и Клуб старих

Црвени крст Зајечар

Црвени Крст Зајечар у Новој 2020. години највише пажње посвећује младим волонтерима који су најбољи део њихове хуманитарне организације. С тим у вези у просторијама Црвеног крста Зајечар у Крфској улици биће отворен Волонтерски камп, као и Клуб старих за које су осмишљене различите активности.

„Волонтери се несебично одазивају сваком позиву и учешћем у акцијама шире идеју хуманости међу људима. Будући да је Црвени крст Зајечар и њихова кућа, од јануара наредне године, у простору у Крфској улици, биће отворен Волонтерски центар, где ће нове генерације моћи да се окупљају, организују акције и друже се. Истовремено, у истом простору, почеће са радом и Клуб старих за које је Црвени крст осмислио разне активности”, истиче Владан Марковић, секретар Црвеног Крста Зајечар.

Отварање волонтерског центра заказано је за уторак, 10. децембар након чега ће почети дводневна обука за 20-ак волонтера из Зајечара, Бољевца и Мајданпека на реализацији програма Црвеног крста Србије под називом „Промоција хуманих вредности”.

Отварању ће присуствовати директори основних зајечарских школа „Љуба Нешић” и „Десанка Максимовић” када ће као партнери на програму свечано потписати споразум о сарадњи са Црвеним крстом Зајечар.

Такође присуствоваће и представници Мегатренд универзитета који су својим донаторством помогли у опремању простора.

Почетак је заказан за 11 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб