VestiCrveni krst Zaječar otvara Volonterski centar i Klub starih

Crveni krst Zaječar otvara Volonterski centar i Klub starih

Crveni krst Zaječar

Crveni Krst Zaječar u Novoj 2020. godini najviše pažnje posvećuje mladim volonterima koji su najbolji deo njihove humanitarne organizacije. S tim u vezi u prostorijama Crvenog krsta Zaječar u Krfskoj ulici biće otvoren Volonterski kamp, kao i Klub starih za koje su osmišljene različite aktivnosti.

„Volonteri se nesebično odazivaju svakom pozivu i učešćem u akcijama šire ideju humanosti među ljudima. Budući da je Crveni krst Zaječar i njihova kuća, od januara naredne godine, u prostoru u Krfskoj ulici, biće otvoren Volonterski centar, gde će nove generacije moći da se okupljaju, organizuju akcije i druže se. Istovremeno, u istom prostoru, počeće sa radom i Klub starih za koje je Crveni krst osmislio razne aktivnosti”, ističe Vladan Marković, sekretar Crvenog Krsta Zaječar.

Otvaranje volonterskog centra zakazano je za utorak, 10. decembar nakon čega će početi dvodnevna obuka za 20-ak volontera iz Zaječara, Boljevca i Majdanpeka na realizaciji programa Crvenog krsta Srbije pod nazivom „Promocija humanih vrednosti”.

Otvaranju će prisustvovati direktori osnovnih zaječarskih škola „Ljuba Nešić” i „Desanka Maksimović” kada će kao partneri na programu svečano potpisati sporazum o saradnji sa Crvenim krstom Zaječar.

Takođe prisustvovaće i predstavnici Megatrend univerziteta koji su svojim donatorstvom pomogli u opremanju prostora.

Početak je zakazan za 11 sati.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,354PratilacaLajkuj
4,214PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub