Timočka Timočka
Početna / Vesti / Dačić i Palma posetili Zaječar

Dačić i Palma posetili Zaječar

Predsednik Skupštine Republike Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, kao i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma posetili su danas Zaječar.

Ovom prilikom oni su u centru Zaječara razovarali sa građanima i pozvali ih da na predstojećim lokalnim izborima glasaju za koaliciju SPS-JS.

Kako je istaknuto, ova koalicija će ostati verna svojim principima i nastaviće da vodi računa o interesima svih građana.

„Naša koalicija sa Jedinstvenom Srbijom će i dalje ostati verna našim principima, a to je da se zalažemo za državne i nacionalne interese, da se zalažemo da Srbija mora da vodi računa o ravnomerno regionalnom razvoju, imajući u vidu istočnu Srbiju kao jednu sredinu kojoj preti opasnost da ostane bez stanovništva, a najbolji lek da ljudi ostanu ovde je da postoji privreda, autoputevi, komunikacija. Tako da, mi apsolutno podržavamo da Vlada Republike Srbije posveti maksimalnu pažnju istočnoj Srbiji, uključujući i Zaječar i da se uz razna ulaganja stvore uslovi za opstanak stanovništv. Kada je reč o pandemiji, dozvolite da pozovem sve stanovnike da se vakcinišu. Ne znam kakvo je stanje u vašem okrugu, ali generalno nema drugog rešenja sem vakcine u ovim teškim uslovima pandemije“, rekao je Dačić.

On je dodao da i pored pritisaka na Srbiju, Srbija će biti faktor mira i stabilnosti i koja će uspeti da odbrani nacionalne i državne interese.

„Vi ste svedoci da mi imamo pritiske na našu zemlju svih ovih dana i meseci. Ti pritisci su usmereni na narušavanje našeg teritorijalnog integirteta. Isto tako postoje razni pritisci koji se kreću od toga da se u Srbiju uvedu neka pravila koja ne važe za druge zemlje, nego samo za nas. Takođe, imamo i deo političkih stranaka koji više slušaju neke ljude iz inostranstva nego što vode računa o državnim i nacionalnim interesima i u tom pogledu. Naši stavovi su potpuno jasni da mi želimo sve probleme u regionu da rešavamo na miran način, ali čuvajući nacionalne i državne interese. Srbija, koja će biti faktor mira i stabilnosti i koja će uspeti da odbrani nacionalne i državne interese, samo tako što će biti jaka“, poručio je Dačić.

Dragan Marković Palma podsetio je da je za vreme kada je Dačić bio ministar inostranih poslova, 18 država je povuklo priznanje za nezavisnost Kosova i Metohije. Takođe, on je dodao da se oni zalažu za mere koje je Krizni štab doneo, ali ipak postoji diskriminacija.

„Ivica Dačić i ja smo iz jedne domaćinske koalicije i hoćemo da pomognemo svakoj porodici. Zalažemo se da se cela Srbija vakciniše, ali ne možemo da naredimo nikome Međunarodna politika je veoma važna za ekonomski napredak Srbije. To što je 18 država povuklo priznanje za nezavisnost Kosova i Metohije, to je pokazatelj da veliki broj investitora se nalazi u Srbiji i da je sve više zainteresovanih investitora koji će doći u Srbiju da otvore fabrike. Mi se zalažemo za mere koje je Krizni štab doneo, ali postoji diskriminacija. Kako to da veliki marketi mogu da rade, a male porodične prodavnice ne mogu. Mi se zalažemo da se poljoprivrednim proizvođačima pomaže da otkup poljoprivrednih proizvoda bude veći, da smanjimo uvoz mesa. Deca ne idu u škole. Online nastava. Uveče nemaju gde da izađu. Deca nam prelaze na društvene mreže i samo gledaju ko je šta rekao preko interneta. Niko nema pravo da nam zatvori decu“, kazao je Marković.

Kandidat Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije za gradonačelnika Zaječara Srđan Stanojević poručio je da će se truditi da Zaječar i u narednom periodu nastave da unapređuju za neka buduća vremena.

„U gostima su danas predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik, Dragan Marković Palma. Ja bih iskoristio priliku da im se zahvalim danas što su došli da nam daju podršku u okviru naše kampanje, uoči lokalnih izbora koje imamo 28. marta u Zaječaru. Dakle, kao što vidite, naša koalicija ima snažnu podršku države, a svi znamo da bez podrške države, ovaj grad i naša sela, ne bi mogli da se razvijaju onako kako mi to želimo. U narednom periodu ćemo iskoristiti priliku da nastavimo sa uređenjem naših bolnica, domova zdravlja, nastavićemo da rekonstruišemo naše škole, nastavćemo da se borimo za naša sela. Radićemo na infrastrukturi, na sređivanju naših ulica i u gradu i u selima. Ova lista ima znanje, iskustvo i smelost da preuzme odgovornost da vodi ovaj grad i da nastavimo da ga uređujemo i unapređujemo za neka buduća vremena“, rekao je Stanojević.

U poseti Zaječaru, pored Dačića i Markovića, prisustvovali su predstavnici rukovodstva Socijalističke partije Srbije, predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Vladan Zagrađanin, potpredsednik GO SPS Novica Tončev, direktor stručne službe Đorđe Čabarkapa i predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković.

Možda će Vas zanimati

Snižena cena upisa povodom „Noći knjige” u zaječarskoj biblioteci

Matična biblioteka „Svetozar Marković” Zaječar, povodom manifestacije „Noć knjige”, najavila je sniženu cenu upisa.Zaječarska biblioteka …

Timočki Zodijak: Dnevni horoskop za 15. jun 2021.

Još jedan kvadrat ove sedmice i to zaredom, ovog puta prave ga Saturn i Uran, …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica