Timočka KrajinaKnjaževacDan rudara i Dan Mesne zajednice Podvis kod Knjaževca 6. avgusta

Dan rudara i Dan Mesne zajednice Podvis kod Knjaževca 6. avgusta

Dan rudara i Dan Mesne zajednice Podvis kod Knjaževca

U selu Podvis, kod Knjaževca, biće obeležen Dan rudara i Dan Mesne zajednice, u subotu (6. avgusta) 2022.

Šesti avgust, Dan rudara obeležava se u znak sećanja na dan kada su 1903. godine senjski rudari počeli štrajk zbog loših uslova rada,a poslednjih godina se u Podvisu ovaj datum obeležava brojnim aktivnostima, kao Dan Mesne zajednice.

U 11:00 sati ispred MZ Podvis rezaće se kolač i biće položeno cveće na spomen-ploču. Ove godine kolačar je Spasoje Priulović.

Glavni deo programa počinje u 17:00 sati, a za 18:00 sati zakazana je utakmica starih rivala „Midžora” iz Kalne i „Prorudara” iz Podvisa. Za sam kraj večeri, biće upriličen program za mlade.

U kulturno-umetničkom programu učestvovaće folklorni ansambl knjaževačkog Doma kulture „Kolo”, sa nekoliko igara iz Srbije, biće etno muzike, a stihove na dijalektu govoriće knjaževački pesnik Slađan Ilić Slaćko. Na izložbenim štandovima Udruženja „MS” i „Izvor”, izložiće svoje rukotvorine. Za posetioce otvorena je i izložba, a MZ Podvis priprema posluženje za goste i učesnike u programu. Ovoj svečanosti prisustvovaće i prvi susedi, gosti iz MZ Rgošte i MZ Orešac, kao i predstavnici lokalne samouprave.

U programu učestvuje Dom kulture Knjaževac, Udruženje „MS”, a kulturno-umetnički program za ovu priliku priredila je MZ Podvis u saradnji sa Udruženjem „Izvor” i Opštinom Knjaževac.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,254PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub