ВестиДанас без нових случајева заразе корона вирусом у Зајечару

Данас без нових случајева заразе корона вирусом у Зајечару

Град Зајечар — COVID-19

Од последњег јучерашњег извештаја, до данас, обрађено је само пет узорака тестираних особа из Зајечара и међу њима нема COVID-19 позитивних случајева.

Укупно је у обради још 93 раније послатих узорака и 40 данас послатих у лабораторију „Ватрено око” у Нишу.

Од почетка пандемије тестирано је укупно 3.628 грађана Зајечара.

До сада је позитиван тест потврђен код њих 356 од чега је 154 жена и 202 мушкарца у узрасту од 1 до 89 година.

Од овог броја, до сада, 237 особа више нема симптоме и негативна је на PCR тестирању на присуство вируса COVID-19 (сматра се излеченом).

Из Штаба за ванредне ситуације града Зајечара моле грађане, у жељи да што пре „изађемо“ из ванредне ситуације, да поштују основне мере:

  • ношење маске у затвореном простору, средствима јавног превоза и приликом сваког контакта (сем са члановима домаћинства са којима живите) ближег од 2 метра;
  • што чешће прање руку сапуном (у трајању од најмање 20 секунди), дезинфекционим средствима (70% алкохола) или гелом за дезинфекцију;
  • избегавање свих масовних окупљања и прослава, те поздрављања руковањем, грљењем и сл. приликом сусрета са особама са којима не живите у заједничком домаћинству.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб