ВестиДанас ће пљускови са грмљавином протутњати Зајечаром

Данас ће пљускови са грмљавином протутњати Зајечаром

Мачке одмарају унутра поред прозора док напољу пада киша
Фото: Shutterstock, илустрација

Умерено до потпуно облачно, у већини крајева местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. На северу углавном суво. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни. Најнижа температура од 6 до 11 , највиша од 13 до 21 степени.

Данас у Зајечару пљускови са грмљавином. Ветар слаб до умерен из смера североистока. Минимална температура око 11 степени, максимална дневна око 17 степени. Сутра време налик данашњем са местимичним пљусковима. Најнижа температура 11 степени, највиша око 21 степен.

Због могућих честих пљускова који се очекују данас, Ауто-мото савез Србије упозорава возаче да опрезно возе због опасности од мокрих коловоза уз карактеристичну појаву одрона на путевима који воде кроз стенске усеке и клисуре.

Возачима ће бити потребна додатна опрезност уколико наиђу на подручја са јаким пљусковима где их поред смањене видљивости очекује већа опасност од количине воде која често попуњава сва оштећења на путу.

Јавно предузеће „Путеви Србије” подсећа возаче на почетак још једне грађевинске сезоне и на веће присуство путара на путевима широм Србије.

Kако је саопштила Управа граничне полиције, на путничким теминалима граничних прелаза у земљи нема задржавања дужих од 30 минута.

Тренутно теретна возила на излазу из земље чекају на Батровцима и Kелебији два сата, на Хоргошу 90, а код Бачке Паланке 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб