ВестиДанас нас је пробудило сунце, сутра већ киша, максимална дневна температура и...

Данас нас је пробудило сунце, сутра већ киша, максимална дневна температура и до 39 степени

Мала девојчица се игра у песку
Фото: Shutterstock, илустрација

У Србији сунчано и топло. Ветар слаб, северни. Најнижа температура од 14 до 20, највиша дневна од 29 до 32 степена.

У Зајечару сунчано и врло топло, могућа киша у току дана. Ветар слаб до умерен, северозападни. Минимална температура 17, максимална дневна и до 39 степени. Последњег радног дана у недељи претежно облачно са пљусковима и грмљавином. Најнижа температура 17, највиша око 34 степена.

Током поподнева у Србији се очекује осетно појачање интензитета саобраћаја, са већим бројем возила на путевима, наплатним рампама и граничним прелазима, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Температуре и временске прилике су готово идеалне за путовање, али се возачима саветује да се добро припреме за путовање, испланирају и места где би могли да се одморе од вожње.

Препорука возачима је да у најтоплијем делу дана чешће праве паузе, али је потребно да и на време обезбеде сва потребна документа за земљу кроз коју пролазе или у коју путују.

Према последњим информацијама Управе граничне Полиције, на путничким терминалима на граничним прелазима има дужих задржавања.

На Хоргошу аутомобили на улазу чекају 20 минута, на Градини на излазу 40 минута, у Прешеву на улазу 40, а на излазу 20 минута.

На Гостуну на излазу аутобуси и аутомобили чекају 45 минута, а на улазу аутобуси чекају 90 минута.

Kамиони на Хоргошу на излазу чекају 90 минута, на Kелебији сат времена, на Батровцима шест сати, у Шиду четири сата, а Бачкој Паланци два сата.

На наплатним станицама у нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб