ДруштвоВремеДанас облачно, ветровито и свежије, местимично са краткотрајном кишом

Данас облачно, ветровито и свежије, местимично са краткотрајном кишом

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији променљиво облачно, ветровито и свежије, местимично са краткотрајном кишом или пљуском. Дуваће слаб и умерен, северозападни ветар, у планинским пределима и на истоку повремено и јак. Најнижа температура од 8 до 13 степени, а највиша дневна од 18 до 21 степен.

У Зајечару делимично облачно, током преподнева могућа слаба киша. Дуваће јак ветар, западног правца. Минимална температура 10, максимална дневна око 18 степени. Сутра умерено облачно и суво. Најнижа температура 10, највиша до 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Већина хронично оболелих ососба може очекивати уобичајене тегобе услед биометеоролошке ситуације.

Опрез се саветује астматичарима и срчаним болесницима.

Реуматски болови и несаница су очекивани као метеоропатске реакције.

Учесницима у саобраћају се препоручује појачана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује појачан саобраћај и променљиви услови који ће отежавати вожњу, уз повремено јаче пљускове, местимично мокре коловозе и слабију видљивост.

Возачи се упозоравају на честе застоји и успорења, а време путовања је дуже, те се позивају да крену раније, возе спорије, поштују сва ограничења у брзини, посебно у зонама школа.

АМСС је препоручио опрез у саобраћају, посебно на деоницама где су измене које су уведене због радова.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима тренутно нема задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Хоргошу 180 минута; на Келебији 120 минута; на Шиду и Батровцима 60 минута; на Прешеву на улазу у Србију 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб