Timočka Timočka
Početna / Region / Bor / Danas počinje 59. tradicionalna manifestacija „Susreti sela”
59. manifestacija „Susreti sela”

Danas počinje 59. tradicionalna manifestacija „Susreti sela”

Tradicionalna manifestacija „Susreti sela”, 59. po redu, biće otvorena danas u selu Krivelj.

Malo je događaja u kulturi borskog kraja sa tradicijom dugom 59 godina. Manifestacija „Susreti sela” predstavlja jedan od najznačajnijih događaja autentične narodne baštine, pesme, igre, običaja i izvornog stvaralaštva ovog kraja.

Otvaranje ove izuzetne tradicionalne manifestacije je u 20:00 sati.

Tema ovogodišnje tradicionalne manifestacije „Susreti sela” je slobodna tema.

Manifestacija „Susreti sela” se odvija po principu 2 puta domaćin i 2 puta gost, a završna manifestacija će biti održana u drugoj polovini maja u selu Donja Bela Reka.

Organizatori manifestacije su Ustanova „Centar za kulturu grada Bora” i seoska kulturno umetnička društva. Pokrovitelj manifestacije je grad Bor.

RASPORED TAKMIČENJA

1. Krug

13.03. (petak) – Otvaranje tradicionalne manifestacije „Susreti sela” u Krivelju u 20:00 sati. Susret između KUD iz Krivelja i KUD iz Šarbanovca.

14.03. (subota) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Luki u 20:00 sati. Susret između KUD iz Luke i KUD iz Donje Bele Reke.

15.03. (nedelja) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Brestovcu u 20:00 sati. Susret između KUD iz Brestovca i KPD iz Oštrelja.

20.03. (petak) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Bučju u 20:00 sati. Susret između KUD iz Bučja i KUD iz Zlota.

21.03. (subota) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Metovnici u 20:00 sati. Susret između KUD iz Metovnice i KUD iz Slatine.

2. Krug

22.03. (nedelja) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Šarbanovcu u 20:00 sati. Susret između KUD iz Šarbanovca i KUD iz Luke.

27.03. (petak) –Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Donjoj Beloj Reci u 20:00 sati. Susret između KUD iz Donje Bele Reke i KUD iz Brestovca.

28.03. (subota) –Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Oštrelju u 20:00 sati. Susret između KPD iz Oštrelja i KUD iz Bučja.

29.03. (nedelja) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Zlotu u 20:00 sati. Susret između KUD iz Zlota i KUD iz Metovnice.

3.04. (petak) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Slatini u 20:00 sati. Susret između KUD iz Slatine i KUD iz Krivelja.

3. Krug

4.04. (subota) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Luki u 20:00 sati. Susret između KUD iz Luke i KPD iz Oštrelja.

5.04. (nedelja) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Brestovcu u 20:00 sati. Susret između KUD iz Brestovca i KUD iz Zlota.

10.04. (petak) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Metovnici u 20:00 sati. Susret između KUD iz Metovnice i KUD iz Šarbanovca.

11.04. (subota) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Bučju u 20:00 sati. Susret između KUD iz Bučja i KUD iz Slatine.

12.04. (nedelja) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Krivelju u 20:00 sati. Susret između KUD iz Krivelja i KUD iz Donje Bele Reke.

4. Krug

8.05. (petak) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Slatini u 20:00 sati. Susret između KUD iz Slatine i KUD iz Luke.

9.05. (subota) –Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Šarbanovcu u 20:00 sati. Susret između KUD iz Šarbanovca i KUD iz Brestovca.

10.05. (nedelja) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Zlotu u 20:00 sati. Susret između KUD iz Zlota i KUD iz Krivelja.

15.05. (petak) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u Oštrelju u 20:00 sati. Susret između KPD iz Oštrelja i KUD iz Metovnice.

16.05. (subota) – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela” u D.B.Reci u 20:00 sati. Susret između KUD iz Donje Bele Reke i KUD iz Bučja.

Možda će Vas zanimati

Miljan Milanović — Promocija izdanja nove knjige „Produžetak vrste”

Zaječarac Miljan Milanović izdao novu knjigu pod nazivom „Produžetak vrste”

Zaječarac Miljan Milanović, izdao je svoju novu knjigu, pod nazivom „Produžetak vrste”. Promocija ove knjige …

Matična biblioteka „Svetozar Marković” Zaječar

Zaječarska biblioteka obustavila rad sa korisnicima povodom vanrednog stanja

Matična biblioteka „Svetozar Marković” u Zaječaru, povodom novonastale situacije i pandemije korona virusa, odlučila je …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica